Prezidentas su užsienio reikalų ministru aptars „Brexito“ klausimus

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu aptars Jungtinės Karalystės išstojimo iš Europos Sąjungos klausimus.

Šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis BNS teigė, kad pokalbio metu taip pat bus aptariamas ir skrydžių iš Jungtinės Karalystės atnaujinimas.

Šiuos skrydžius Lietuva kaip ir nemažai kitų Europos šalių gruodžio pabaigoje buvo sustabdžiusi dėl Jungtinėje Karalystėje plintančios naujos koronaviruso atmainos, tačiau nuo sausio 1-osios šie skrydžiai vėl atnaujinti.

Be kita ko, prezidentas su šalies diplomatijos vadovu kalbės ir apie ES bei Kinijos santykius, Rytų partnerystės politikos įgyvendinimo žingsnius 2021 metais.

Jungtinė Karalystė nuo sausio 1-osios nutraukė beveik pusę šimtmečio trukusią permainingą partnerystę su ES – šalis galutinai pasitraukė iš bendrosios rinkos ir muitų sąjungos, praėjus puspenktų metų po referendume priimto sprendimo trauktis iš bloko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
''Aptars Brexito'' klausimą , kaip parodė ES užsienio reikalų minisrų pasitarimas ,'' DĖL SANKCIJŲ rUSIJAI'' , tai Lietuvos įdėją palaikė absoliuti mažuma , vadinasi Europos sąjungoje mes esame U Ž R I B Y J E , TAD GERIAU SVARSTYKITE KAIP LABIAU INTEGRUOTIS Į ES SVARSTOMUS KLAUSIMUS .

kauniete

kauniete portretas
Gal jie sugalvos nuimti Džonsona jut Lukašenka Trampa nuėmė A NGLIJA BUKIT BUDRUS O tai Lansbergys ir Nausėda jus atgal sugražins

Augis

Augis  portretas
Toks su tokiu, kaip sako ,, du auliniai batai pora,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių