G. Nausėda: Lietuva turi ruoštis priimti COVID-19 vakcinas

Trečiadienį su kadenciją baigiančiu premjeru Sauliumi Skverneliu susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda paragino laikinąją Vyriausybę pasirengti COVID-19 vakcinų priėmimui bei aptarė pandemijos valdymą, pasirengimą perduoti darbus naujai Vyriausybei.

„Karantino sąlygomis pandemijos plitimas sulėtėjo, tačiau nesustojo. Siekdami apsaugoti žmonių sveikatą ir išvengti didesnių gydymo įstaigų veiklos sutrikimų, turime pasiekti, kad užsikrėtimų skaičius pagaliau imtų mažėti“, – pranešime spaudai cituojamas šalies vadovas.

G. Nausėdos teigimu, Lietuvą jau artimiausiu metu gali pasiekti COVID-19 vakcinos, todėl būtina tinkamai pasiruošti jų priėmimui ir visuomenės skiepijimui.

Atsižvelgiant į tai, kad Europos Sąjunga, o kartu ir Lietuva, yra apsisprendusios įsigyti trijų tipų vakcinas, kurių laikymo sąlygos skirtingos, ypač svarbu užtikrinti, kad logistiniai veiksmai būtų suderinti, vakcina saugiai laikoma ir efektyviai skirstoma.

Šalies vadovas taip pat išsakė lūkestį, kad laikinosios Vyriausybės nariai konstruktyviai ir sklandžiai perduos savo darbus naujam ministrų kabinetui, kai šis bus suformuotas.

Pasak prezidento, kolegiškas darbų ir informacijos perdavimas yra ypač svarbus šiuo kritiniu šaliai laikotarpiu, o laikinoji Vyriausybė privalo sąžiningai ir skaidriai atlikti savo pareigas iki paskutinių darbo akimirkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko tokio

Nieko tokio portretas
kiniečiai zaraza sugalvojo ir paleido dabar kiniečiai ir vakcina pardavinės.

.

. portretas
Bidenas guodžia savo tautą, pinigai jau pakeliui, padėtis tuoj stabilizuosis. Perka vakcina iš jų jau, taip sakant.

Prašom smulkiau

Prašom smulkiau portretas
Iš kur vakcinos, jų ch.sudėtis, kas jas gamina ir tiekia, kokias garantijas duoda - kokiam laikui ir žinoma, koks jos pašalinis poveikis.Žurnaliūgos, ką čia parašėt jei str. jokios konkrečios info nėra? Alio!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių