Prezidentas: A. Verygai teks atsakyti į klausimus dėl ikiteisminių tyrimų

Sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai teks „visuomenei ir kompetetingoms institucijoms“ atsakyti  į susikaupusius klausimus dėl vykdomų ikiteisminių tyrimų, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Feisbuke penktadienį jis patikino, kad pats į teisėsaugos darbą, „skirtingai nuo kitų politikų“, nesikiša ir nežada kištis.

„Į konkrečių tyrimų klausimus nesikišau ir nesikišiu ir, skirtingai nuo kitų politikų, neaiškinsiu, kuri byla „turi perspektyvą“, o kuri „subliūkš“. Žinau vieną – politikų taip pamėgtai „atpirkimo ožių“ paieškos praktikai turi ateiti galas, o vadovai privalo prisiimti atsakomybę už savo komandos ir gerus, ir blogus darbus“, – pareiškė prezidentas.

„Sveikatos apsaugos ministrui A. Verygai teks atsakyti į susikaupusius klausimus. Ne man, o visuomenei ir kompetentingoms institucijoms“, – tvirtino jis.

Sveikatos apsaugos ministrui A. Verygai teks atsakyti į susikaupusius klausimus. Ne man, o visuomenei ir kompetentingoms institucijoms.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis šią savaitę pareiškė, jog teisėsaugos atliekami tyrimai dėl koronaviruso pirkimų subliūkš ir sako esąs „absoliučiai įsitikinęs, kad nei ministerijose, nei Vyriausybėje niekas jokia korupcija neužsiiminėjo“.

Teisėsauga tiria 6 mln. eurų vertės greitųjų koronaviruso testų ir daugiau nei 5 mln. eurų vertės reagentų COVID-19 tyrimams pirkimus. Greitųjų testų pirkimuose įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba ir įgaliojimų viršijimu pareikšti sveikatos apsaugos viceministrei Linai Jaruševičienei. Ji įteikė prašymą ją atleisti, A. Veryga prašymą pažadėjo patenkinti penktadienį. Pasak Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, viceministrė įtariama galimu piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, įgaliojimų viršijimu, kai dėl to valstybė galėjo patirti didelę žalą.

A. Veryga tvirtina, kad kaltinimai viceministrei yra nepagrįsti, o pateikus detalius paaiškinimus, jų bus atsisakyta.

Dar vieną tyrimą dėl daugiau nei 5 mln.eurų vertės reagentų COVID-19 tyrimams atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba. Šiame tyrime įtarimai dėl prekybos poveikiu pareikšti Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos buvusiam vadovui Šarūnui Narbutui. Atliekant šį tyrimą taip pat apklaustas ir sveikatos apsaugos ministras A. Veryga, viceministrė Kristina Garuolienė, Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, vicekancleris Lukas Savickas.

Abu minėtus teisėsaugos institucijų tiriamus pirkimus vykdė Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija. Jos vadovas Vytautas Zimnickas prieš kelias savaites mirė. Teisėsauga yra apklaususi laikinąją laboratorijos vadovybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
DALBAJOBAI SUNAUJA BAIKIT VARYTI ANT NAUSEDOS ..

Nausėda

Nausėda portretas
Palik ramybėja Verygą jis mažiausiai korumpuotas iš visų

ministro atsakymas itikino

ministro atsakymas itikino portretas
"Tikiu ir tikiuosi"
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių