Prezidentė: JAV vykdo pažadus dėl Baltijos šalių gynybos

Amerikiečių kariniame laive Klaipėdoje penktadienį apsilankiusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Jungtinės Valstijos vykdo pažadus įsitraukti į Baltijos valstybių gynybą.

„Tai rodo, kad Jungtinių Valstijų pažadas pilnai įsijungti į mūsų regiono gynybą yra pildomas ir žodžio yra laikomasi (...). Mes esame apginti ir būsime apginti tiek ore, tiek žemėje, tiek vandenyje“, - sakė prezidentė, kalbėdama su žurnalistais eskadriniame minininke USS OSCAR AUSTIN.

Į Klaipėdą prezidentė, krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministrai iš Vilniaus atskrido amerikiečių kariniais sraigtasparniais „Black Hawk“.

Laive prezidentė pasveikino kartu atvykusią JAV ambasadorę Lietuvoje ir amerikiečių karius liepos 4-ąją švenčiamos JAV nepriklausomybės dienos proga.

Kilus Rusijos agresijai prieš Ukrainą, NATO surengė tarptautines pratybas ir sustiprino oro policijos misiją Baltijos šalyse.

Krašto apsaugos ministro Juozo Oleko teigimu, NATO sąjungininkų Lietuvoje yra „tiek, kiek reikia“.

„Mes matome, kad vieni atvyksta, kiti išvyksta, vėl atvyksta ir tokiu būdu mes turime pakankamus pajėgumus užtikrinti mūsų šalies saugumą“, - sakė ministras, per spaudos konferenciją BNS paklaustas, ar Lietuva gali tikėtis nuolatinių reikšmingų NATO sąjungininkų pajėgų šalyje.

„Atvykimas „sausumiečių“, atvykimas laivų - visa tai yra bendras kompleksas. Tai dar kartą patvirtina, kad mūsų narystė NATO rodo solidarumą “, - sakė ministras.

Į Klaipėdą atvykęs eskadrinis minininkas prieš tai dalyvavo tarptautinėse jūrų pratybose ,,Baltic Operations'' (BALTOPS), po kurių lankėsi Vokietijoje ir Estijoje. Nuolatinė laivo dislokacijos vieta yra Norfolkas, JAV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
koks skirtumas kas prašo lietuvos ginkluotis ir kieno atomas gulės lietuvos žemelėje ,mūsų jau nedaug ,o sukčių ir grobžemių tik daugėja ,,,sėkmės ,koks skirtumas ar pelenais pavirsi ,ar svetimoje žemelėje atgulsi ,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių