Prezidentė pasveikino Portugaliją nacionalinės dienos proga

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Portugalijos prezidentą Marcelo Rebelo de Sousą šalies nacionalinės dienos proga.

Pasak šalies vadovės, abi valstybės sėkmingai bendradarbiauja spręsdamos saugumo ir gynybos darbotvarkės klausimus ir ieškodamos atsako į aktualius šių dienų iššūkius. Lietuva ypač vertina nuoseklų Portugalijos indėlį prisidedant prie NATO rytinių sienų ir Baltijos regiono gynybos užtikrinimo.

Prezidentės teigimu, puikūs valstybiniai santykiai lemia ir nuolat augantį tarpusavio pasitikėjimą ir abiejų šalių piliečių dėmesį, abipusį susidomėjimą kartu plėtoti bendrus projektus. Per 15 bendradarbiavimo metų Europos Sąjungoje ir NATO suklestėjo verslo, mokslo, kultūrinis ir akademinis bendradarbiavimas, turizmo, studentų, akademiniai ir visuomeniniai mainai.

Sveikinime valstybės vadovė išreiškė viltį, kad puoselėjama Lietuvos ir Portugalijos draugystė bei dvišalis valstybių dialogas ateityje atvers dar daugiau galimybių abiejų tautų piliečiams vis geriau pažinti vieniems kitus ir naudingai bendradarbiauti stiprinant savo šalis ir visą žemyną.

Nacionalinės dienos proga prezidentė Portugalijai ir jos gyventojams palinkėjo daug sėkmės, laimės, gerovės ir santaikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Augis

Augis portretas
Kažin ar Lietuvos vardu, ar asmeniškai, gal vėl įsijautęs į prezidentės vaidmenį? Kas žino?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių