Prezidentė ragina sujungti verslą, mokslą ir inovacijas

  • Teksto dydis:

Prezidentei Daliai Grybauskaitei siūlant priimti Lietuvos mokslo ir inovacijų politikos kaitos gaires, verslininkai ir politikai teigiamai vertina tokią iniciatyvą.

„Dokumentas apima visas sritis. Mes kalbame apie ambicingų tikslų kūrimą. (...) Verslas čia ne išimtis. Įmonės turi investuoti į tyrimus ir inovuoti, bet jos turi tą mokėti daryti. Reikia formuoti įgūdžius ir - taip, tai reikia pradėti nuo mokyklos. Mes turime mokytis visą gyvenimą įmonėse ir universitetuose“, - žurnalistams trečiadienį po susitikimo su prezidente sakė medicinos ir mokslui skirtos įrangos gamintojos „Thermo Fisher Scientific Baltics“ generalinis direktorius Algimantas Markauskas.

Prezidentės patarėja Saulė Mačiukaitė-Žvinienė sakė, jog gairės užtikrins valstybės pažangą.

„Siekiant užtikrinti valstybės pažangą, ekonomikos augimą, veiksmingą švietimo sistemos veikimą, prezidentė siūlo Seimui patvirtinti mokslo ir inovacijų politikos kaitos gaires“, - po prezidentės, verslo bei mokslo atstovų susitikimo kalbėjo S.Mačiukaitė-Žvinienė.

Prezidentė siūlo keisti mokslinių tyrimų sistemą, mokslo ir inovacijų politikos finansavimą, perorientuoti švietimą, koordinuoti mokslo ir inovacijų politiką. Tai turėtų padėti įgyvendinti valstybės pažangos strategijos „Lietuva 2030“ tikslus, pranešė Prezidentūros spaudos tarnyba.

Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Raimundas Paliukas sakė, kad priimti gaires tikimasi dar Seimo pavasario sesijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Švietimo atstovė

Švietimo atstovė portretas
Na viena iš pagrindinių klaidų mokykloje yra mokytojų neinovatiškumas. Prieš akis turi magnetinę piešimo lentą, bet nemoka su ja naudotis ir nepraktikuoja pamokos metu :( O juk taip ir galima suįdominti juos. http://www.magnetineslentos.lt/

Kaunieciai

Kaunieciai portretas
kaip visada pirmauja! puiki inovacija - pradine mokykla Erudito licejus ir naktinis klubas po vienu stogu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių