Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė: veiksmai teikiant pagalbą smurto šeimoje aukoms nėra koordinuojami

2014-11-19 15:00
BNS inf.

Norint užtikrinti efektyvią pagalbą nuo smurto artimoje aplinkoje nukentėjusiems asmenims, teisėsauga bei socialinės institucijos turi koordinuoti veiksmus su nevyriausybinėmis organizacijomis, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentė, trečiadienį susitikusi su nevyriausybinių organizacijų ir valstybės institucijų atstovais, tvirtino, jog Lietuvoje vis dar nėra vieningos smurto artimoje aplinkoje užkardymo praktikos, kuri veiksmingai spręstų šią įsisenėjusią problemą.

„Tam, kad būtų užtikrinta efektyvi pagalba nukentėjusiems žmonėms, būtina nedelsiant sutelkti teisėsaugos, socialinių institucijų ir nevyriausybinių organizacijų veiksmus“, - rašoma prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Nuo 2012 metų Lietuvoje veikia 17 specializuotos pagalbos centrų, kurie teikia visapusišką socialinę ir psichologinę pagalbą smurto aukoms. Prezidentės teigimu, valstybės institucijos privalo skirti pakankamą dėmesį, kad būtų užtikrintas šių centrų veiklos tęstinumas.

Prezidentė pabrėžė, jog Socialinės apsaugos ir darbo ministerija turi išnaudoti nevyriausybinių organizacijų sukauptą didelę patirtį ir taip užtikrinti kovos su smurtu veiklų koordinavimą.

Šalies vadovė teisėsaugą paragino identifikuoti atvejus, kai pagalbos kreipiamasi būtent dėl smurto artimoje aplinkoje, o nukentėjusiesiems turi būti suteikta profesionali pagalba.

Susitikimas surengtas artėjant lapkričio 25-ajai - Tarptautinei kovos su smurtu prieš moteris dienai. Nuo šios dienos iki gruodžio 10-osios, kuomet bus minima Tarptautinė žmogaus teisių diena, nevyriausybinės organizacijos siekia atkreipti dėmesį, jog smurtas artimoje aplinkoje taip pat yra ir žmogaus teisių pažeidimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų