Prezidentės patarėja parašė knygą apie D. Grybauskaitę

  • Teksto dydis:

Gegužės pabaigoje išeis knyga apie kadenciją baigiančią šalies vadovę Dalią Grybauskaitę.

Leidyklos „Tyto alba“ leidžiamos knygos pavadinimu „Nustokim krūpčiot. Prezidentė Dalia Grybauskaitė“ autorė – prezidentės Spaudos tarnybos vadovė ir atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

„Gyvenimas prie D. Grybauskaitės buvo pilnas netipiškų sprendimų, nepaaiškintų aplinkybių, netikėtų atomazgų ir charakterio ypatumų, kitokio vadovavimo stiliaus ir retorikos“, – leidyklos pranešime cituojama D. Ulbinaitė.

Anot D. Ulbinaitės, Prezidentūroje „niekas dienoraščio nerašė, todėl daug įvykių, datų ir detalių teko atkurti remiantis darbo užrašais, kolegų, aplinkybių liudininkų, ministrų, užsienio šalių vadovų, žurnalistų ir pačios prezidentės pasakojimais bei prisiminimais“.

Pranešime teigiama, kad knygoje atskleidžiama, kas 2009 – 2019 metais vyko Lietuvoje, kas yra grybauskaitiška politinė kultūra, kokios baimės kankino teisėsaugą ir ko neapskaičiavo energetikos oligarchai.

„Knygoje paaiškėja, už ką Plieninę magnoliją keikė V. Putinas ir gyrė D. Trumpas, kodėl nebuvo gerta šampano su B. Obama, kokių patarimų reikėjo A. Merkel, dėl ko Lietuvos prezidentei skambindavo NATO generalinis sekretorius ir kokios asmeninės vertybės ir

nuostatos suteikė Lietuvai svorio daugiau, nei leidžia mūsų šalies dydis. Įvairiomis aplinkybėmis knygoje atsiskleidžia ir kokia D. Grybauskaitė buvo kasdieniame gyvenime, kas ją graudino iki ašarų, kam skyrė žibuokles ir kodėl taip pamėgo karališkąją mėlyną spalvą“, – rašoma „Tyto alba“ pranešime.

Neseniai šalies kino teatruose pasirodė režisieriaus Donato Ulvydo filmas apie šalies vadovę D. Grybauskaitę „Valstybės paslaptis“.

D. Grybauskaitė prezidento poste yra nuo 2009-ųjų, ji buvo perrinkta 2014 metais. D. Grybauskaitės antroji kadencija baigsis liepos 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O ar irgi parasis kaip ji tarnavo KGB nuolanki komjaunuole MAGNOLIJA :-)

n

n portretas
nu bet jau cia virsune...kaip Breznevo laikais.

O

O portretas
ka gero gali parasyti apie KGB ziurke,nes ji Lietuvai ir lietuviams nieko gero nepadare,isskirus su koncervais skurda.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių