Prezidento patarėjas ragina neskubėti daryti išvadų apie V. Putino sveikatą

Prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys ragina nespekuliuoti apie Rusijos prezidento Vladimiro Putino sveikatą, nes, anot jo, nepatikrinti duomenys apie Rusijos lyderio ligas galėtų būti informacinių kontratakų dalis.

„Daryti greitas išvadas apie ligą, o ypač tada, kai tai aktualu, nes atsako, kiek visa tai tęsis, aš neskubėčiau. Tai labiau tam tikras spekuliatyvus dalykas ir informacinių kontratakų dalis negu žinios siuntimas“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė prezidento patarėjas bei paragino nespekuliuoti.

„Tai mes turime turėti faktus, konkrečią informaciją, o tada būtų galima tai daryti. Aš nepasileisčiau į tas spekuliacijas, kas galėtų būti ar nebūti su vienu ar kitu asmeniu“, – pridūrė jis.

Aš nepasileisčiau į tas spekuliacijas, kas galėtų būti ar nebūti su vienu ar kitu asmeniu.

K. Budrys pabrėžė, kad žvalgybos analitikai nuolat tikrina viešojoje erdvėje skelbiamos informacijos patikimumą, todėl erdvės spekuliacijoms ir klaidoms negalime palikti.

„Žvalgybos analitikai vertina, jiems reikia konkrečių duomenų ir informacijos patikimumo. (...) Ir tokie vertinimai yra labai reikalingi visiems sprendimo priėmėjams, todėl jokios erdvės klaidai neturime palikti“, – komentavo K. Budrys.

ELTA primena, kad pastaruoju metu viešojoje erdvėje kalbama apie tariamas V. Putino ligas, tačiau tiesioginių įrodymų nėra.

Įvertino raginimus išsaugoti Rusijos veidą

Prezidento vyriausiasis patarėjas K. Budrys teigia norįs tikėti, kad kai kurių Europos valstybių paraginimai derėtis su Kremliumi, išsaugant Ukrainą užpuolusios Rusijos veidą, kyla ne dėl vykdomos blogos politikos, bet dėl klaidų, kurios buvo padarytos vertinant situaciją.

„Kažkur yra padaryta fundamentali klaida. Arba aš tuo norėčiau tikėti, kad tai yra fundamentali analizės, o ne blogos politikos klaida“, – „Žinių radijui“ teigė K. Budrys, pažymėdamas, kad teisingai įvertinta esama situacija tokios pozicijos tikrai neleistų užimti.

Kažkur yra padaryta fundamentali klaida. Arba aš tuo norėčiau tikėti, kad tai yra fundamentali analizės, o ne blogos politikos klaida.

„Viską teisingai išsipaišius pagal turimą informaciją neprieisi prie išvados, kad reikia sudaryti sąlygas kažkam kažkokį veidą išsaugoti“, – pažymėjo jis.

Prancūzijos prezidentas E. Macronas praėjusią savaitę dar kartą perspėjo nežeminti Maskvos, kad būtų išsaugotos durys diplomatiniam sprendimui, kai kariniai veiksmai Ukrainoje bus nutraukti.

Rusijai užpuolus Ukrainą nemažai kritikos susilaukė Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono išsakyti raginimai neleisti žeminti Rusijos, siekiant palengvinti tolesnes derybas. Prancūzijos prezidentas praėjusią savaitę pareiškė, kad Rusijos vadovas Vladimiras Putinas padarė „istorinę klaidą“ įsiverždamas į Ukrainą ir dabar yra „izoliuotas“. Kartu E. Macronas pakartojo, kad darant spaudimą Maskvai užbaigti pradėtą karą, Rusija neturėtų būti „pažeminta“. Jo teigimu, tą pačią dieną, kai kautynės liausis, reikėtų atverti „išeities kelią diplomatinėmis priemonėmis“.


Šiame straipsnyje: Kęstutis Budrysprezidento patarėjaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių