Prezidentūra apie Baltarusijos kreipimąsi dėl V. Adamkaus: bando nukreipti dėmesį

Prezidento vyriausioji patarėja ir teisės grupės vadovė Jūratė Šovienė teigia, kad Baltarusijos teisėsaugos prašymas leisti kaip liudininką apklausti buvusį Lietuvos prezidentą Valdą Adamkų, tiriant baudžiamąją bylą dėl gyventojų genocido Baltarusijoje Antrojo pasaulinio karo metais, yra politikavimas, bandant nukreipti dėmesį nuo režimo vykdomų nusikaltimų.

„Kreipimosi neteko matyti, bet iš viešos erdvės pats kreipimosi faktas yra žinomas. Sakyčiau, tai yra tiesiog politikavimas, bandant nukreipti dėmesį nuo nūdienos įvykių ir režimo sulaikytų, kalinamų, kankinamų asmenų“, – LRT radijui ketvirtadienį teigė J. Šovienė.

Kaip trečiadienį pranešė žiniasklaida, Baltarusijos teisėsauga paprašė apklausti kadenciją baigusį Lietuvos prezidentą Valdą Adamkų, kaip liudytoją tiriant baudžiamąją bylą dėl gyventojų genocido Baltarusijoje Antrojo pasaulinio karo metais.

Pats V. Adamkus teigia, kad šis Baltarusijos teisėsaugos prašymas yra visiška nesąmonė ir nevykęs režimo žingsnis sukelti sąmyšį tarp lietuvių, kurie aktyviai remia Baltarusijos pilietinės visuomenės kovą už demokratiją. V. Adamkus pažymi, kad, siekiant demokratijos Baltarusijoje priemonių, kurių ėmėsi tarptautinė bendruomenė, nebepakanka. Pasak jo, reikia aktyvesnės veiklos, kuri galėtų išjudinti šiuo metu, rodos, įšalusį Baltarusijos klausimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to anonimui ,

to anonimui , portretas
Issigando ne lukosenkos ir putino,bet to,kad kiek dar daug like kgbistu,kurie ismoke lietuviskai be pertraukos juodina Lietuva,bet pas savo"dievaicius " nevaziuoja,nes cia geriau

Anonimas

Anonimas portretas
Kažin ko jie taip visi persigando, išgirdę tą prašymą ? Matyt, yra ką slėpti....

varnas

varnas portretas
kokius komentarus rašo, pagal garbaus amžiaus žmoniu nugyventa gyvenima kaip galima prezidenta tokiom spalvom paišyti, neraštinga komentara rašyti, tikrai, nesveiki ima ir be salygu iškraipo išvadina abieju mūsų senoliu kurie juk ir prisidėjo,nesakikime kad jau buvo blogi metai valdant valdui, juk visas pasaulis pripažyno mūsų gerus norus juk tolin nužengta mūsų žmoniu orumo estafetė, kokio reikia noro dergti be atsiprašymo, neturiu žodžio nesveiki iš parašytu žodžiu, lyg ten prašo tu kurie negerbia nei save negerbia ir tėvus senolius
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių