Prezidentūra: kalbos apie NATO smegenų mirtį yra gerokai per ankstyvos

Kalbėti apie Prancūzijos vadovo Emmanuelio Macrono konstatuotą NATO „smegenų mirtį“ yra gerokai per anksti, sako prezidento Gitano Nausėdos patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė.

„Aljansas šiais metais švenčia 70 metų sukaktį. Vien šita sukaktis parodo, kad tai yra labai gyvybingas aljansas, nepaisant to, kad gali vienu ar kitu momentu atsirasti įtampų tarp sąjungininkų. Kalbėti apie smegenų mirtį yra gerokai per anksti, nes aljansas yra kaip niekada gyvybingas“, – LRT radijui sakė patarėja. Pasak jos, reikėtų apsvarstyti ir saugumo požiūriu įvertinti ir kitas Prancūzijos lyderio idėjas.

„Prancūzijos prezidentas kelia įdomių idėjų. Pavyzdžiui, kad reikėtų galvoti apie naują Europos saugumo architektūrą, kuri tęstųsi maždaug nuo Barselonos iki Vladivostoko. Jis kalba apie ginkluotės moratoriumą Europoje, kai tuo tarpu Rusija jau yra išdėsčiusi tenai savo ginkluotę. Tai visas šitas idėjas reiktų labai gerai apsvarstyti ir įvertinti Lietuvos saugumo požiūriu“, – LRT radijui kalbėjo ji.

Pastarąjį ketvirtadienį E. Macronas pareiškė, kad NATO ištiko „smegenų mirtis“, nes nėra bendradarbiavimo su JAV ir kitoms NATO sąjungininkėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va taip

va taip portretas
O ką ir nuo ko NATO gina? Kas per paskutinį šimtmetį yra užpuolęs Vokietiją, Prancūziją, Anglija ar Italija? Jeigu ir vyko karai, tai jie vyko tik tarpusavyje.Kada Rusija yra grasinusi šioms šalims?Taip, kad NATO yra dirbtinis politinis darinys sprendžiantis JAV problemas Euyropoje.

...

... portretas
Che: "Kalbėti apie Prancūzijos vadovo Emmanuelio Macrono konstatuotą NATO „smegenų mirtį“ yra gerokai per anksti, sako prezidento Gitano Nausėdos patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė" - geriau anksčiau nei per vėlai, boboms įžvalgumas neduotas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių