Prezidentūra: kol kas nėra įrodymų, kad prie lėktuvo nutupdymo prisidėjo Kremlius

Kol kas nėra tiesioginių įrodymų, kad prie precedento neturinčio Aliaksandro Lukašenkos režimo akibrokšto, kuomet sekmadienį Minske priverstinai buvo nutupdytas iš Graikijos į Lietuvą skridęs keleivinis lėktuvas, būtų prisidėjusios Rusijos specialiosios tarnybos.

Visgi prezidento Gitano Nausėdos vyriausiosios patarėjos Astos Skaisgirytės teigimu, yra prielaidų manyti, kad Kremlius galėjo prisidėti prie didelę grėsmę sukėlusios operacijos, kurios metu buvo sulaikytas opozicijos aktyvistas, žurnalistas Ramanas Pratasevičius.

„Kol kas tiesioginių įrodymų (nėra – ELTA), jeigu tokių yra, reiktų juos surinkti. Žinoma, jei operaciją organizavo Baltarusijos KGB, tai jie glaudžiai dirba su Rusijos FSB. Tai tokia netiesioginė sąsaja gali būti. Tačiau įrodymų šią minutę neturime“, – „Žinių radijui“ sakė A. Skaisgirytė.  

Tai tokia netiesioginė sąsaja gali būti. Tačiau įrodymų šią minutę neturime.

ELTA primena, kad sekmadienį iš Graikijos į Lietuvą skridęs laineris po melagingo pranešimo apie neva jame esančią bombą buvo priverstinai nutupdytas Minske. Baltarusijos oro erdvėje jį lydėjo šios šalies karinių oro pajėgų naikintuvas MIG-29.

Lėktuvu skrido Baltarusijos režimo kritikas Ramanas Pratasevičius, kuris buvo sulaikytas Minske.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o ko taip silpnai?

o ko taip silpnai? portretas
anukelis jau springdamas senai turejo rekti kad cia Batka su Putinu kartu nutupde lektuveli

Kodel

Kodel portretas
Kodel ryaner vadovybe paliepe vygdyti lakunams kariskiu reikalavimus ar cia nekvepia spaudimu kazkieno itikti lukasenkai

Buldozeris

Buldozeris portretas
Bendra komuniagu operacija. Kas cia neaisku? Baikite kvailioti. Greit tapsite tokie patys naivuoliai, kaip bekiausiai EP vadovai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių