Prezidentūra planuoja organizuoti Švietimo forumą

Prezidento Švietimo, mokslo ir kultūros grupės vyr. patarėja Sonata Šulcė teigia, kad Prezidentūra artimiausiu metu planuoja rengti Švietimo forumą.

Pasak jos, forumo metu būtų išgirstos įvairių mokslo įstaigų pozicijos ir su švietimo sektoriui kylančiomis problemomis būtų susipažinta iš skirtingų institucijų perspektyvų, po Prezidentūroje vykusio Kultūros forumo sakė šalies vadovo patarėja.

„Kalbėjomės apie aukštojo mokslo problematiką ir manome, kad vienas teisingiausių sprendimo būdų – kitą forumą organizuoti būtent aukštojo mokslo problematikai, aptarti aukštojo mokslo klausimą, finansavimo, tyrimų klausimą, institutų būklę iš įvairių perspektyvų. Kad nebūtų sprendžiamas tik vienos institucijos – Vilniaus universiteto (VU) klausimas, bet būtų aptariamos problemos iš pačių įvairiausių rakursų. Toks sprendimo būdas būtų teisingiausias“, – Prezidentūros planais dalinosi S. Šulcė.

ELTA primena, kad dėl per mažų universiteto dėstytojų, mokslininkų bei neakademinių darbuotojų atlyginimų VU gruodžio 5-6 dienomis paskelbė laikinai sustabdantis savo veiklą. VU atstovas spaudai Ervinas Spūdys Eltai patvirtino, kad, Vyriausybei ir toliau nevykdant savo įsipareigojimų universitetas svarstys ilginti veiklos stabdymo laikotarpį.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) vadovas Andrius Navickas taip pat teigia, kad, Vyriausybei netenkinant mokytojų reikalavimų, profsąjunga svarsto streiko galimybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Valstybinės mokyklos liko apytuštės, mokiniai mokosi už tėvų pinigus. Gauna gerus brandos atestatus.

Nuomone.

Nuomone. portretas
Privati mokykla,gimnazija negali buti selpiama valstybes,tai yra musu pinigais.Kai siaip zmogelis ikures versla sakalpuojamas is visu pusiu.O ko privacios mokyklos priveligijuotos ir dar tokias kainas lupa is tevu,Visa jegas skirti valstybiniam sektoriui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių