Prezidentūra pritaria siūlymui dėl ES sankcijų įvedimo Rusijai

Prezidento vyriausiasis patarėjas Darius Kuliešius teigia, kad Prezidentūra pritaria siūlymui, kad Europos Sąjunga turėtų svarstyti sankcijas Rusijai dėl Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno sulaikymo Maskvos oro uoste jam grįžus iš Vokietijos.

„Taip, A. Navalno tema tiek prezidentas, tiek užsienio reikalų ministras padarė pareiškimus. Mes su tais pareiškimais sutinkame“, – sakė D. Kuliešius.

ELTA primena, kad A. Navalnas sekmadienį sulaikytas Šeremetjevo oro uoste šalia Maskvos.

Kremliaus kritikas A. Navalnas sulaikytas netrukus po nusileidimo, kai praėjo pasų kontrolę. Jis atskrido iš Vokietijos, kur nuo rugpjūčio buvo gydomas dėl apnuodijimo. Iš pradžių lėktuvas su opozicionieriumi turėjo leistis Vnukovo oro uoste, kur susirinko jo šalininkai ir žiniasklaida, bet paskutinę minutę buvo nukreiptas į didesnį tarptautinį Rusijos sostinės oro uostą.

Netrukus po A. Navalno sulaikymo Šeremetjevo oro uoste sureagavo ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Jis išsakė bendrą Baltijos valstybių poziciją.

Lietuvos užsienio reikalų ministras G. Landsbergis sekmadienį teigė, kad Lietuva nedelsiant kels klausimą dėl galimo Europos Sąjungos atsako ir naujų sankcijų Rusijai dėl A. Navalno sulaikymo ir persekiojimo.

„Panašu, kad A. Navalnas, išdrįsęs mesti iššūkį valdžiai, padarė dar vieną Maskvos akyse nedovanotiną klaidą – liko gyvas ir dar daugiau – paskelbė, kas į jį pasikėsino. Raginame nedelsiant paleisti A. Navalną, taip pat atsakomybėn patraukti į jį pasikėsinusiuosius“, – sakė užsienio reikalų ministras G. Landsbergis.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda taip pat teigė, kad A. Navalno sugrįžimas į Rusiją bus tikras išbandymas šios šalies žmogaus teisių padėčiai.

„Rusijos opozicijos lyderio A. Navalno areštas jam tik sugrįžus namo yra pasibaisėtinas ir dar vienas įrodymas, kad Kremlius sistemingai piktnaudžiauja žmogaus teisėmis ir demokratinėmis laisvėmis. Vakarų demokratijos to negali toleruoti“, – tviteryje sekmadienį rašė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

adva'Kotas \\\\\\\...//////

adva'Kotas  \\\\\\\...////// portretas
Tas koncervų ginamas 'kovotojas' kriminalinis nusikaltėlis.Nesikiškit,tai Rusijos vidaus rekalas.Jis buvo nuteistas lygtinai už sukčiavimą.

Kaip pavadinti

Kaip pavadinti portretas
asilus kurie dirbtinai naikina galimybes savo valstybei turėti ne tik didžiulę rinką, materialinę naudą savo piliečiams, bet ir nekeliantį pavojaus kaimyną? Kam to reikia? Svetimų šalių užsienio politikos interesams pasiekti ?

valio

valio portretas
kaip ne keista,kuo daugiau ,,sankciju,, tai valstybei tuo ji tvirtesne ir savaraniskesne tampa....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių