Pasirašoma „Žalios Lietuvos“ deklaracija – įsipareigojimas kurti švarią ateitį

  • Teksto dydis:

Prezidentūros kieme Vilniuje šeštadienį rengiamas žaliųjų idėjų festivalis, per jį bus paskelbta ir pasirašyta „Žalios Lietuvos“ deklaracija.

Dokumentą pasirašys prezidentas Gitanas Nausėda, Europos Komisijos viceprezidentas Fransas Timmermansas, Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius, verslo ir visuomeninių organizacijų atstovai, pranešė Prezidentūra.

Ši deklaracija – tai įsipareigojimas prisidėti prie Lietuvos žalinimo, kovos su klimato kaita, švaresnės ir sveikesnės aplinkos kūrimo.

„Kiekvienas turime pradėti nuo savęs. Pirmiausia – keisti savo vartojimo įpročius. Net ir nedidelis pokytis – plastikinio maišelio atsisakymas, rūšiavimas, kelionė dviračiu ar viešuoju transportu, o ne automobiliu turi didelę įtaką. Esminių permainų pasiekti pavyksta tuomet, kai veikiame visi kartu“, – yra sakęs prezidentas G. Nausėda.

Deklaracijos pasirašymu užbaigiamas prezidento inicijuotas ir metus trukęs diskusijų bei forumų ciklas, kurių metu prekybos ir telekomunikacijų, energetikos, transporto, žemės ūkio, nevyriausybinių organizacijų, pramonės sektoriaus atstovai ieškojo sutarimo, kaip Lietuvą paversti švaresne ir klimatui neutralia valstybe.

Jų išsakytos idėjos, gerieji pavyzdžiai ir nubrėžtos kryptys tapo „Žalios Lietuvos“ deklaracijos pagrindu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimėlis

klausimėlis portretas
O kaip bus utilizuojami "žaliosios energetikos" subjektai, - saulės paneles, resursus atidirbusios vėjo jėgainės ir elektro automobilių akumuliatoriai, - kiek tai kainuos gamtai?

pensininkė

pensininkė portretas
ar jau gerovės valstybę sukūrėm, o dabar švarią ateitį kursime brangindami dujas ir elektrą spręskite problemas o ne tuščiai kalbėkite

pusdurnis --tylejo raukus suraukes kol miskus kirto

pusdurnis --tylejo raukus suraukes kol miskus kirto portretas
IKEJA -paligonus NATO vojakos vietoj misku padare ,isdarke dirbama zeme ,tankais maiso dumydami y visas puses , jankiu lektuvai padangej ora gadina ismesdami y atmosfera milijionus kubiniu metru CO ... ...o sis asilas pasirasineja ,,, zalios lietuvos,,, deklaracijas....EIK GERIAU iskrypelius Seime ir vyriausybes apramink -kol visu vaiku neistratino lietuvoj...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių