Prie Lietuvos regionų partijos frakcijos Seime prisijungė A. Mazuronis bei V. Bukauskas

Prie Lietuvos regionų partijos frakcijos Seime prisijungė buvęs Darbo partijos (DP) pirmininkas Andrius Mazuronis bei parlamentaras Valentinas Bukauskas.

„Yra gautas pareiškimas dėl Lietuvos regionų partijos frakcijos. Andrius Mazuronis nuo šios dienos tampa tos frakcijos nariu“, – ketvirtadienį vykusio Seimo posėdžio metu sakė parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Tokį patį pareiškimą ji pristatė ir Valentino Bukausko atveju.

A. Mazuronis iš DP pirmininko pareigų, o vėliau ir iš partijos, pasitraukė „darbiečiams“ patyrus nesėkmę prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimuose. Prieš tai organizaciją paliko keli Seimo nariai, subyrėjo jos frakcija parlamente.

Savo ruožtu V. Bukauskas laikinai ėjo DP pirmininko pareigas, tačiau liepos pradžioje verslininkas, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas atkūrė narystę partijoje ir tapo laikinuoju jos pirmininku.

Po „darbiečiams“ nesėkmingų prezidento ir EP rinkimų, dar negrįžus V. Uspaskichui, partija svarstė galimybę jungtis su Regionų partija, bet netrukus persigalvojo.

Regionų partijos frakciją iki šiol sudarė septyni nariai, prisijungus minėtiems parlamentarams šis skaičius sieks devynis.

Seimo rinkimuose A. Mazuronis planuoja dalyvauti su Lietuvos regionų partija

Į Lietuvos regionų frakciją įstojęs buvęs Darbo partijos pirmininkas A. Mazuronis sako planuojantis ir Seimo rinkimuose dalyvauti su Jono Pinskaus vadovaujama politine jėga.

„Gali būti, kad eisiu su šia partija į rinkimus“, – Eltai sakė A. Mazuronis, komentuodamas sprendimą prisijungti prie Seime dirbančių Lietuvos regionų partijos parlamentarų. 

Gali būti, kad eisiu su šia partija į rinkimus.

„Veikimas frakcijoje yra daug efektyvesnis nei veikimas Mišrioje grupėje. Akivaizdu, kad po to, kai subyrėjo „darbiečių“ frakcija, reikėjo kažkurią frakciją pasirinkti. Pasirinkau šią“, – teigė jis.

Visgi, ar stos ir į pačią partiją, A. Mazuronis sako dar nenusprendęs.

„Kol kas nekalbame apie galimybes stoti į partiją, kalbame apie galimybes dalyvauti rinkimuose“, – teigė parlamentaras.

Anot jo, pasirinktas sprendimas yra racionalus, nes dar vadovaudamas „darbiečiams“ jis ragino jungtis prie J. Pinskaus vadovaujamos politinės jėgos.

„Ne vieną ir ne du kartus esu sakęs, kad Darbo partijai reikia jungtis su kitomis partijomis ir kad logiškiausias variantas yra Regionų partija. Tokia seka būtų buvusi logiška, bet Darbo partija pasirinko kitą, marginalinį kelią“, – apibendrino A. Mazuronis.

V. Bukauskas: tebesu Darbo partijos gretose

Savo ruožtu ketvirtadienį prie Lietuvos regionų partijos frakcijos Seime taip pat prisijungęs „darbiečių“ frakcijai anksčiau laikinai vadovavęs V. Bukauskas sako, kad kol kas sprendimas trauktis iš Darbo partijos nėra priimtas.

„Tebesu Darbo partijos gretose. (...) Šiai dienai jokių kitokių sprendimų nėra“, – Eltai teigė V. Bukauskas.

„Kai bus priimtas sprendimas – jis bus priimtas“, – pridūrė jis.

V. Bukauskas nurodė dalyvausiantis spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Visgi, paklaustas, su kokia partija žengs į parlamentą, jis neatskleidė.

„Yra pas mane komanda, su kuria kalbame, ir priimsime sprendimus“, – nedetalizavo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bukas ir dar

Bukas ir dar portretas
bukesnis.Kas?Mauzuronis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių