Prieš pavasario sesijos pabaigą Seimas didina darbų tempą

Planuojant Seimo pavasario sesiją baigti laiku, kaip numato Konstitucija, birželio 30 d., Seimas didina darbų tempą.

Todėl planuojama, kad šią savaitę Seimas į plenarinius posėdžius rinksis ne dvi dienas, kaip įprasta, bet tris dienas. Plenariniai posėdžiai bus surengti birželio 23, 25 dienomis. Papildomas plenarinis posėdis numatytas ateinantį penktadienį – birželio 26 d.

Visų posėdžių darbotvarkė yra įtempta, tautos išrinktieji darbo pabaigą planuoja apie 20 val., o penktadienį posėdžiauti Seimas pradės ne 10 val. ryto,  kaip įprasta, bet 9 val.

Šią savaitę Seimas ketina priimti naujos redakcijos Lobistinės veiklos įstatymą, Organizuoto nusikalstamumo prevencijos įstatymo projektą, Inovacijų skatinimo fondo įstatymo projektą, kitus teisės aktus.

Parlamentarai numatę apsispręsti dėl Prezidento Gitano Nausėdos vetuotų Kelių įstatymo pataisų. Jie planuoja svarstyti nutarimo projektą dėl Valstybinio plėtros banko steigimo. Seimas spręs, ar paskirti Adą Jakubauską Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro generaliniu direktoriumi, taip pat planuojama iš šių pareigų atleisti dabartinę centro vadovę Teresę Birutę Burauskaitę.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė ne kartą yra sakiusi, kad norint įveikti visus suplanuotus pavasario sesijos darbus, kuriuos, beje, pakoregavo pandemija, teks rengti papildomus nenumatytus  Seimo plenarinius posėdžius.

„Labai svarbu priimti tuos teisės aktus, kurie yra sesijos darbų programoje. Šita sesija skiriasi nuo kitų, nes mes iš Vyriausybės gavome gerokai per 100 įstatymų projektų, kurie buvo susiję su COVID–19, todėl darbų programa iš esmės pasikeitė dėl tų būtinų priimti įstatymų. Todėl gali būti, kad surengsime vieną ar kitą nenumatytą posėdį birželį, bet tikslinga būtų Seimo sesiją pabaigti birželio 30 d.“, – Eltai yra sakiusi Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja R. Baškienė.

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Seimas gali nutarti sesiją pratęsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tauta REIKALAUJA pastovaus Seimo darbo - kas čia per atostogos darbų nepabaigus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių