R. Baškienė apie LVŽS pasitraukimą iš rinkimų peržiūros darbo grupės: paklusau frakcijai

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija iš rinkimų reformai skirtos darbo grupės Seime nusprendė pasitraukti po to, kai tokį siūlymą pateikė „valstiečių“ šešėlinė vyriausybė, teigia frakcijos narė Rima Baškienė.

Ji pažymi, kad pati šio frakcijos sprendimo nepalaikė, tačiau gerbia daugumos nuomonę.

Į Seimo valdybos suformuotą darbo grupę R. Baškienė LVŽS frakcijos buvo deleguota slaptu balsavimu.

„Frakcija slaptu balsavimu iš pasiūlytų 5 kandidatų išrinko 2 kandidatus, kurie buvo reikalingi siūlyti į darbo grupę. Frakcija pradžioje sutarė“ ,- Eltai teigė į darbo grupę deleguota „valstietė“.

Tačiau, jos teigimu, frakcija pakeitė savo poziciją po to, kai į ją kreipėsi LVŽS suformuota šešėlinė Vyriausybė.

„Šešėlinė Vyriausybė kreipėsi į frakciją, pasiūlydama, kad LVŽS frakcija neturėtų dalyvauti darbo grupėje, kur matė išankstines priešpriešas ir nepritarimą“, - kalbėjo R. Baškienė.

Pasak jos, Ramūno Karbauskio vadovaujamas šešėlinis ministrų kabinetas savo siūlymą argumentavo tuo, kad neva neverta švaistyti laiko diskutuojant apie siūlymus, kurių LVŽS tikrai nepalaikytų, pavyzdžiui: vienmandačių apygardų Seimo rinkimuose atsisakymo.

Pasak R. Baškienės, frakcija slaptu balsavimu, 13 narių balsavus už pasitraukimą, o 11 prieš, priėmė sprendimą pasitraukti iš valdančiųjų inicijuotos darbo grupės. Ji teigia gerbianti tokį frakcijos daugumos sprendimą, tačiau pažymi turėjusi kitokią nuomonę.

„Toks frakcijos sprendimas. Aš paklusau frakcijos sprendimui, nors pati turėjau kitą nuomonę ir bandžiau ją apginti, tačiau pritrūko balsų. Mano argumentai buvo tokie, kad reikia dalyvauti, reikia girdėti, kiekviename posėdyje reikia teikti ir siūlyti savo poziciją. Na bet, kadangi frakcija pakeitė savo sprendimą, mes paklusome frakcijos valiai“, - tvirtino parlamentarė, akcentuodama, kad 8 frakcijos nariai išvis nedalyvavo balsavime.

R. Baškienė taip pat priduria, kad pavieniai frakcijos nariai įsitrauks į rinkimų sistemos peržiūros procesą ir teiks savo siūlymus atskirai.

ELTA primena, kad praėjusį penktadienį LVŽS frakcija pareiškė, jog traukiasi iš rinkimų reformai skirtos darbo grupės Seime, nes iš esmės nepritaria radikaliai rinkimų sistemos pertvarkai, kurią pasak jų, inicijuoja valdantieji.

Kovo 18 d. Seimo valdyba sudarė darbo grupę, kuri iki rugsėjo 10 d. turės peržiūrėti Lietuvos rinkimų sistemų veikimą, apibendrinti teikiamus siūlymus ir pateikti reikalingus įstatymų pakeitimus. Darbo grupės vadovu paskirtas A. Vyšniauskas.

Į darbo grupę iki LVŽS pasitraukimo buvo įtrauktos frakcijos narės R. Baškienė bei Guoda Burokienė.

Darbo grupę taip pat sudarė: A. Vyšniauskas (vadovas, Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcija), Valentinas Bukauskas (vadovo pavaduotojas, Darbo partijos frakcija), Dalia Asanavičiūtė (Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcija), Andrius Kupčinskas (Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcija), Raimundas Lopata (Liberalų sąjūdžio frakcija), Rasa Mačiulytė (Seimo kanceliarija), Vytautas Mitalas (Laisvės frakcija), Audronė Ožiūnienė (Seimo kanceliarija), Julius Sabatauskas (Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija), Stasys Šedbaras (Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcija), Rita Tamašunienė (Mišri Seimo narių grupė).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

KONCERVŲ ŠLIURĖ

KONCERVŲ ŠLIURĖ portretas
KONCERVŲ KOLOBORANTĖ,baškienės bačką galvo pavidale gerai matyt praplovė PIDERALAI,valstiečiai vykit jūs ją greičiau.....Pastoviai su ją problemos,vaidina šikančią katę.......

taigi nieko naujo

taigi nieko naujo portretas
ji pastoviai kolaboruoja su konservatoriais. Vienoda su paluckiniais.

Karbauskis nuprotėjes diriguoja

Karbauskis nuprotėjes diriguoja  portretas
Karbauskis nuprotėjes diriguoja, kaip Naisių kolchoze , valstiečiai ,per tą kvailelį susigadins visą Partiją
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių