R. Budbergytė: laukia neramūs metai – ir žmonėms, ir valdžiai

Seimo socialdemokratai apgailestauja dėl to, kad Lietuvos gyventojų, ypač regionuose, laukia neramūs metai su valdančiųjų iki galo neįgyvendintais pažadais ir neišspręstomis problemomis, ypač viešajame sektoriuje.

„Chaotiškai pabarstyta po truputį pinigų atskiroms grupėms, staiga „iš kepurės ištraukti“ mokesčiai, nesprendžiant esminių pajamų nelygybės ir socialinės atskirties problemų – nekokia žinia gyventojams kitų metų pradžiai. Praėjusieji ir dar ankstesni metai buvo ekonomikos augimo pikas. Deja, valdantieji nesugebėjo pasinaudoti ekonomikos augimo galimybėmis, pasidalinti augimo vaisiais su gyventojais, biudžete neįgyvendino netgi raštiškai įsipareigotų pažadų ugniagesiams, mokytojams, medikams. Tikėtina, laukia neramūs metai – ir žmonėms, ir valdžiai. Juolab kad ekonomikos augimas lėtėja“, – sako Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė.

Tikėtina, laukia neramūs metai – ir žmonėms, ir valdžiai. Juolab kad ekonomikos augimas lėtėja.

Vertindami kitų metų biudžetą socialdemokratai sako, kad blogiausia, jog žmonės net nespėja suprasti, kad viena ranka dalindami smulkias dovanėles, kita ranka valdantieji dalina baudas. Taršos mokestį socialdemokratai vadina bauda automobilį perkantiems gyventojams, nieko bendra su taršos ribojimu neturinčia. „Tuo metu įšaldomos Klimato kaitos programos lėšos stabdys daugiabučių, ugdymo įstaigų renovaciją, kuro katilų keitimą į mažiau taršius, net miškų atsodinimą. Paimtos lėšos iš Kelių priežiūros fondo irgi reiškia, kad tik kažkam išskirtinai buvo nutiesti keliukai, o kažkam teks pakentėti“, – sako socialdemokratai.

Jų teigimu, su šiuo biudžetu Lietuvos žmonės bus ir toliau verčiami gyventi su nemažėjančia pajamų nelygybe ir nevienodomis galimybėmis mokytis, gydytis, gauti geresnes socialines paslaugas.

„Apmaudu, bet mes vis labiau jusime nekokybiškų švietimo sistemos ir sveikatos apsaugos paslaugų pasekmes. Ypač Lietuvos regionuose. Kaimiškųjų rajonų gyventojų mirtingumas jau dabar yra pusantro karto didesnis negu Vilniuje ar Kaune. Nutolusių rajonų žmonių sveikata yra kur kas prastesnė, nes jiems sunkiau gauti medicinos paslaugas. Teikėme siūlymus biudžetui dėl tokio sveikatos priežiūros paslaugų netolygumo. Deja, nebuvo atsižvelgta. Vadinasi, žmonių gyvenimo kokybė rajonuose tik prastės“, – sako Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narė R. Budbergytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zemaitis

zemaitis portretas
griztu i gimta Plunge... daug geriau

Baisus izulumas

Baisus izulumas portretas
Kam kalbet o jau jusu partijai tik tylet ir tylet.Pridirbot sitiek visokiu nesamoniu tiek metu bevaldydami ir visiskai nuvalde sali kartu su konservatoriais. Negalvokit, kad tauta kvaila ir nieko nesupranta,tik ji nedrasi,nemoka iseiti i gatves,nes sugniuzdyta pokario metais,apimta baimes ir neorganizuota- kitaip tai jusu visos padarytos blogybes butu isaiskintos ir butu reikeje atsakyti.Dabartine valdzia pati pirmoji kuriai siek tiek parupo eilinis Lietuvos zmogus Dabar pakilot ir jusu partija ir konservatoriai- patarle sako,kad kiaules akys meslo nemato, taip yra ir su jumis-jus nematot iki kokio lygio nuvaldet LIETUVA,BET PATYS GYVENAT SOTUS IR GERAI APRENGTI - O TAUTAI LIKO TIK SNIPSTAS IR ASARU PAKALNE,KAI VAIKAI PRASO DUONOS KASNIO.Tik si pirmoji valdzia pamate eilini nuskurdusi zmogu ir emesi kiek biudztas leidzia siek tiek gerinti gyvenima.Netrukdykit su savo sapaliojimais.

litas

litas portretas
...Praėjusieji ir dar ankstesni metai buvo ekonomikos augimo pikas... Pikas buvo tiems, kurie zere kitu eurus i kisene...
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių