R. Dagys: dauguma žmonių nepritaria seksualinių mažumų eitynėms

Dauguma Lietuvos gyventojų mano, kad seksualinių mažumų eitynės prieštarauja visuomenės dorovei. Tai liudija „Vilmorus“ atlikta visuomenės apklausa, pabrėžia Seimo parlamentinės grupės „Už šeimą“ pirmininkas Rimantas Jonas Dagys.

Krikščioniškosios kultūros instituto užsakymu kovo mėnesį atlikta apklausa parodė, kad 60 proc. Lietuvos gyventojų mano, jog gėjų eitynės prieštarauja Lietuvos visuomenės dorovei. Priešingos nuomonės laikosi vos 20 proc. respondentų. Labai panašios tendencijos matomos ir Vilniuje, kur kas trejus metus organizuojamos gėjų eitynės. Čia tokias eitynes nesuderinamomis su visuomenės dorove laiko 53,3 proc. gyventojų, priešingos nuomonės laikosi 22,1 proc. sostinės gyventojų, ketvirtis respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Šiuo atveju nekyla abejonių, kad visuomenė nederamu laiko bet kokį lytinių santykių demonstravimą ir propagavimą, neišskiriant nė homoseksualų.

„Akivaizdu, kad tiek sostinėje, tiek ir visoje Lietuvoje dauguma gyventojų ne šiaip nepritaria homoseksualų demonstracijoms, tačiau nepritaria būtent dėl to, kad tokius renginius laiko nesuderinamais su visuomenės dorove. Nereikia pamiršti, kad būtent prieštaravimą visuomenės dorovei kaip teisėtą pagrindą riboti viešus susirinkimus nurodo Lietuvos Respublikos Konstitucija. Šiuo atveju nekyla abejonių, kad visuomenė nederamu laiko bet kokį lytinių santykių demonstravimą ir propagavimą, neišskiriant nė homoseksualų. Seimui derėtų grįžti prie šio klausimo ir numatyti būdus tiksliau argumentuoti lytinių santykių propagandą mūsų viešajame gyvenime“, – tyrimo rezultatus komentavo R. J. Dagys.

Parlamentinės grupės „Už šeimą“ pirmininkas teigė pradėjęs konsultacijas su grupės kolegomis šiuo klausimu.

Šią savaitę Vilniuje vyksta organizacijos LGBT organizuojami „Baltic Pride“ renginiai. Jų kulminacija taps Gedimino prospekte birželio 8 dieną vyksiančios eitynės „Už lygybę!“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As galvoju

As galvoju portretas
Kad simonko motina pagimde per subine.tikrai tokiu gimdymu netoleruosime.neaisku kokiu budu jie dauginasi.skelbti referenduma del pederastines reklamos draudimo.

lietuvis

lietuvis portretas
respect-P.Dagys

ok

ok portretas
na surenkit referenduma ir uzbaikit klausyma visiem laikam...!
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių