R. Karbauskį pykdo konservatorių apgailestavimai dėl nepastatytos elektrinės: nebeturi sąžinės

Konservatoriams apgailestaujant dėl Visagine neiškilusios planuotos atominės elektrinės, projektui oponavęs „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis nuo minties, esą toks sprendimas būtų klaida, neatsitraukia.

Nors politikas pripažįsta, kad elektros energijos kainos šiuo metu veikiausiai ir būtų mažesnės nei biržoje, tačiau, jo teigimu, elektrinės gaminama energija negalėtų konkuruoti su atsinaujinančia energetika.

„Aš manau, kad arba konservatoriai nemoka skaičiuoti, arba iš tikrųjų nebeliko nė gramo sąžinės. Statyti atominę elektrinę ir skaičiuoti, kad ją apsimokėjo statyti, lyginant su dabar atsinaujinančiais energijos šaltiniais, tai niekaip nesuvokiama. Jie toliau meluoja, bando įrodyti, kad tai būtų buvę teisinga. Tai nebūtų teisinga“, – teigė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas.

R. Karbauskis mano, kad atominės elektrinės pastatymas nebūtų atnešęs naudos, kadangi, pažymi politikas, galiausiai elektrinės gaminama energija negalėtų konkuruoti su atsinaujinančia energetika.

Jie toliau meluoja, bando įrodyti, kad tai būtų buvę teisinga. Tai nebūtų teisinga.

„Dabar sako, kad reikėjo pastatyti, bet iki karo mes būtume visi mokėję beprotiškus pinigus už elektros energiją, tada, atėjus karui, gal keliems mėnesiams būtų kainos susibalansavusios, o po to vėl būtų dotuojamos, nes niekaip jos negali konkuruoti su atsinaujinančia energetika. (...) Tai paprasčiausiai būtų nesąmonė neeksploatuoti, bet statyti, investuoti, po kažkiek laiko uždaryti. Tai tiesiog yra loginis absurdas“, – tęsė „valstiečių“ lyderis.

„Kur konservatoriai prisideda prie energetinių projektų – visur nesąmonė. Ir aš tai teigiu ne tik kaip politikas, bet ir kaip verslininkas“, – pridūrė jis.

Todėl R. Karbauskis neabejoja, kad vien už keliamą energetikos ministro Dainiaus Kreivio idėją būtina svarstyti dėl interpeliacijos jam.

„Kreiviui reikia interpeliaciją kelti dėl teiginio, kad mes turėjome statytis Visagino atominė elektrinę. Jis yra melagis, jis meluoja ir manipuliuoja“, – teigė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad 2012 m. spalį Lietuvoje vyko patariamojo pobūdžio referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos šalyje. 34,09 proc. dalyvavusiųjų pritarė atominės elektrinės statybai, 62,68 proc. − nepritarė.

Energetikos ministras D. Kreivys dar apgailestavo, kad Lietuva taip ir nepasistatė planuotos atominės elektrinės. Pasak jo, jei Visagine būtų iškilusi nauja atominė elektrinė, lietuviai dabar galėtų tikėtis kur kas mažesnių elektros kainų.

Praėjusią savaitę dėl to apgailestavo ir europarlamentaras Andrius Kubilius. Anot jo, dabar aišku, kad konservatorių palaikytas projektas dėl Visagino atominės elektrinės statymo buvo teisingas sprendimas. Todėl, aiškino jis, reikėtų neužmiršti konservatorių oponentų, prieš dešimtmetį agitavusių prieš naują atominę elektrinę šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha,cha,muilą naudoji,

Cha,cha,muilą naudoji, portretas
ar be muilo lendi Naisių ponui,kolchoznike?

Karbauski, nepyk

Karbauski, nepyk portretas
ant bepročių. Juk žinai patarlę - "duok kvailiui kelią". Kvailys pats į duobę įkris.

Pagraibytų sau kur nesueina,

Pagraibytų sau kur nesueina, portretas
gal ten atrastų savo sąžinę,rusiškų trašų stumdytojas.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių