R. Karbauskis apie naują S. Skvernelio frakciją: nuoskaudų nėra, gaila apgautų rinkėjų

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako nejaučiantis nuoskaudų iš „valstiečių“ frakcijos Seime pasitraukus dešimčiai jos narių, tačiau sako besigailintis rinkėjų, kuriuos šie žmonės apgavo.

„Nuoskaudų jokių nėra, išskyrus tai, kad žmonės – tikriausiai ne vienas – naudojosi partija kaip tik galėjo ir kai jau nebetenkino kažkokių ambicijų, pradėjo ieškot kažko kito. Viskas tvarkoj, čia tik gaila rinkėjų, kuriuos šitie žmonės bus apgavę, nes dauguma jų išrinkti pagal sąrašą. Belieka tik viltis, kad jie vertybine prasme nepradės elgtis kažkaip kitaip“, – BNS antradienį sakė „valstiečių“ lyderis.

Jis pasakojo sulaukęs reikalavimo „suteikti garantijas“ buvusiam premjerui Sauliui Skverneliui.

„Galiu dabar pasakyti atvirai vieną dalyką, kurio aš nesakiau anksčiau – aš buvau pareikalautas suteikti S. Skverneliui garantijas, o garantijų suteikti aš negaliu. Yra partija, kuri suteikti kažkokių garantijų taip pat negali“, – teigė R. Karbauskis.

„Ką reiškia suteikti garantijas? Dabar aš tiesiog stebėsiu, kas tas garantijas suteiks ir kokiu būdu. Aš galiu pasakyti tik tiek, kad LVŽS nėra ta organizacija, kuri kažkokias garantijas suteikia ir aš net nelabai suprantu, ką tai reiškia“, – pridūrė jis.

Pasak jo, S. Skvernelis turi ambicijų, kurių „partija negali patenkinti“.

Viskas tvarkoj, čia tik gaila rinkėjų, kuriuos šitie žmonės bus apgavę, nes dauguma jų išrinkti pagal sąrašą.

„Kai šnekame apie garantijas, šnekame apie ambicijas, taip? Čia akivaizdu. Ambicijos, matyt, yra labai didelės – didesnės negu mes galėtume jas patenkinti. Jis dar kol kas turi didžiausią postą – opozicijos lyderio. Didesnių postų, kaip žinote, neegzistuoja dirbant opozicijoje. Tai apie kokias garantijas galima šnekėti, aš nesuprantu“, – kalbėjo LVŽS pirmininkas.

„Jeigu šnekame apie garantijas kaip apie partijos strategijos, vertybių keitimą, tai to nebus ir negali būti, tą Saulius puikiai žino. Jeigu kalbėtume apie ambicijas arba garantijas, kaip apie partijos vairo atidavimą kažkam, kas būtų Sauliaus statytinis ir t.t., tai tam reikia tiesiog partijos narių balsų. Tą galima padaryti, bet reikia balsų, tų balsų, tikriausiai po suvažiavimo tapo suprantama, kad nebus. Tai, matyt, tai yra priežastys, aš jau nešneku apie tai, kad Saulius labai griežtai reikalavo pakeisti partijos požiūrį į prezidentą – kad partija neremtų prezidento“, – sakė jis.

Anot partijos pirmininko, skilimas buvo neišvengiamas.

„Tai turėjo įvykti neišvengiamai, nes aš jau suprantu, kad pirmas dalykas – kai mes kažką davėme ir tai buvo rinkimai į prezidentus, virš 500 tūkst. eurų buvo sumokėta už tą rinkimų kampaniją iš partijos sąskaitos, už kampaniją, prie kurios niekas partijos narių neprileido. Tada, matyt, mes buvome reikalingi. Dabar, matyt, esame ne tokie reikalingi, kažkas, matyt, kitas užtikrins tas garantijas“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

Virš 500 tūkst. eurų buvo sumokėta už tą rinkimų kampaniją iš partijos sąskaitos, už kampaniją, prie kurios niekas partijos narių neprileido.

Jis taip pat sakė, kad jį stebino bendražygių kalbos apie partijos radikalumą, nes „partija nekeitė savo vertybių ir jų nekeičia“.

R. Karbauskis, be kita ko, teigė, kad S. Skvernelis turėjo „aibę kartų“ galimybę stoti į LVŽS, tačiau to „sąmoningai nedarė galvodamas, kaip jam bus geriau“.

„Neliks veikusiųjų prieš partiją“

LVŽS pirmininkas taip pat sako esąs įsitikinęs, kad skilimas partijos rinkimų planams įtakos neturės.

„Niekaip, visiškai niekaip, absoliučiai niekaip. Jis tik galbūt turės teigiamą poveikį, kad nebeliks žmonių frakcijoje, kurie veikė prieš partiją, nes opozicijos lyderis, kuris buvo juo pusę metų, jis daugiau kritikavo mus negu poziciją, valdžią. Čia paradoksas – jį visi matėte ir galėjote vertinti. Opozicijos lyderis yra tam, kad kritikuotų valdžią, jos sprendimus, bet to labai trūko“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Jis teigė kaip žmogui S. Skverneliui linkintis pirmiausia sveikatos.

„Pirmiausia, aš jam linkiu sveikatos, nuoširdžiai linkiu sveikatos, nes kada mes su juo šnekamės, o šnekėjomės prieš keletą dienų – ir telefonu, ir taip toliau, tai mane jaudina vienintelis dalykas – kad jis būtų sveikas, kad tie stresai, kuriuos jis dabar sau kraunasi tokiu būdu, jie jo kaip nors nepaveiktų“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Vis dėlto, jis pridūrė matantis S. Skvernelį kaip politiką, kuris galvoja, kad valdžia yra tikslas, todėl „jis nėra tas politikas, kuriuo norėtųsi grožėtis ar gerėtis“.

„Taip, jis buvo geras premjeras, nelyginant geresnis nei dabartinė premjerė, ir Ministrų kabinetas buvo nepalyginamai geresnis – kosmosas, lyginant su dabartiniu, tai šitoje situacijoje niekas nesikeičia – nepradėsiu šnekėti, kad jis buvo prastas premjeras, aš tik noriu pasakyti, kad žmogus, kuriam valdžia yra tikslas ir kuris tikisi iš politikos garantijos, ta prasme, čia jau yra problemos“, – teigė R. Karbauskis.

Taip, jis buvo geras premjeras, nelyginant geresnis nei dabartinė premjerė, ir Ministrų kabinetas buvo nepalyginamai geresnis – kosmosas, lyginant su dabartiniu.

Anot jo, naujosios frakcijos sudėtis yra keista ir jis sakė besitikintis, kad tai netaps problema.

R. Baškienei siūlė susitikti

Be kita ko, R. Karbauskis teigė siūlęs susitikti ir Rimai Baškienei, kuri praėjusią savaitę skelbė svarstanti palikti frakcijos, o tuo pačiu ir partijos gretas.

„Aš ne tai, kad nepaskambinau, aš ją pakviečiau į susitikimą, į kurį ji atsisakė atvykti (...) Tą paliudyti gali Aušrinė Norkienė, kuri jai tą kvietimą perdavė ir derino laiką, kada mes susitiksime. Kviečiau netiesiogiai – yra frakcijos vadovė, kuriai pasakiau, kad suderintų susitikimo laiką. Jai buvo pasiūlytas laikas – jeigu ji būtų sakiusi, kad ji nori susitikti, būtų derinamas kitas laikas, bet ji tokių ketinimų neturėjo“, – sakė „valstiečių“ pirmininkas.

„Aš galiu pasakyt tik viena – šitas sprendimas priimtas labai seniai ir tai, ką mes girdime dabar viešoje erdvėje, yra tiesiog atsikalbinėjimai ir kažkokie keisti kaltinimai apie tai, kad kažkas su kažkuo nenori bendrauti“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, R. Baškienė „nepatenkina nuo gruodžio, kai netapo Seimo vicepirmininke, o po to netapo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininke“.

Anot LVŽS pirmininko, frakciją Seime paliekanti politikė pareiškimo dėl pasitraukimo iš partijos dar nepateikė.

LVŽS frakciją Seime antradienį paskelbė paliekantys 10 parlamentarų, tarp kurių – ekspremjeras Saulius Skvernelis, buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, buvusi Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė.

Demokratų frakcijoje „Vardan Lietuvos“ taip pat dirbs Vytautas Bakas, Domas Griškevičius, Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Zenonas Streikus, Tomas Tomilinas ir Algirdas Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Orakului kuku ? Kas atsitiko ?

Orakului  kuku ? Kas atsitiko ?  portretas
Nejaučiate skirtumo tarp politikų Karbauskio ir Skvernelio ? Gebėjimai dingo ? :) Skverneliui REIKIA VALDŽIOS ! Pats kažkuriame interviu sakė , kad buvimas politikoje be tikslo valdyti , ne jam . Karbauskiui - priešingai . Jam svarbu PARTIJOS VERTYBĖS , o ne VALDŽIA !!! Todėl ir nereikia pareigų !!! Jis net seimo nario algos neėmė ! O iš seimo pasitraukė DĖl RINKĖJŲ , nes po rinkimų liberalieji norėjo " valstiečių" rinkėjus palikti be seimo pirmininkės pavaduotojų ! Pamiršote kaip liberali Čmilytė dalino pareigas : konservatoriams , darbo Mazuriniui ir TIK po Karbauskio politinio pasitraukimo PAPILDOMA (8) pavaduotojo pareigybė . Karbauskis skirtingai nei Skvernelis GALVOJA APIE SAVO RINKĖJUS , o Skvernelis - spjovė ...feeee...

Orakulas.Pagarba

Orakulas.Pagarba portretas
Karbauskis vienintelis "doras" politikas? Teikitės pastebėti, kad p. Karbauskis visada vengė net menkiausios politinės atsakomybės. Žarijas žarstė svetimomis rankomis. Tai "kultūros komiteto" vadovas, tai... Nesugebėjo po paskutinių rinkimų stoti net opozicijos lyderiu. Rinkėjus apgaudinėja pats p. Ramūnas. Rinkėjai balsuoja UŽ JĮ , JO PARTIJĄ IR VISĄ KONFORMISTINĘ LEKSIKĄ, kai, tuo tarpu lyderis desperatiškai meta seimą! Čia partijos vado elgesys? Tegul partines kovas kovoja gerb. A. Širinskienė..., o p. Ramūnas vis iš už kampo... Na, taip. Visuomenė visada yra linkusi užjausti nuskriaustąjį. Tai dabar nuskriaustasis P. Ramūnas Karbauskis, linkęs pasiplėšti politinių taškų iš užuojautos - labai norėjo, bet jam neleido... Genialiai apgailėtina. P. Karbauskis naudojosi p. Skvernelio reitingo svoriu. Ir vėl. Į prezidentus Kandidatavo p. Skvernelis. O kodėl ne Tautos numylėtasis P. Karbauskis? Logiškai taip turėjo būti. Valdančioji partija ir jos lyderis.

Pagarba

Pagarba portretas
Karbauskis vienintelis sąžiningas ir doras politikas, kuris gerbia Lietuvos tradicijas ir jos vertybes, kuris tikrai dirba žmogui, o ne ineresų grupems (todėl ir buvo nuolat puolamas žiniasklaidos) ir tai įrodė darbais, o ne kalbomis.. tuo ir skiriasi nuo visų kitų politikų
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių