R. Karbauskis apie pirmininko rinkimus: partija galės rinktis tarp jaunystės ir patirties

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tvirtina pozityviai vertinantis parlamentaro Giedriaus Surplio sprendimą mesti jam iššūkį partijos pirmininko rinkimuose, kadangi dabar partija galės rinktis tarp jaunystės ir patirties.

„Valstiečių“ lyderis pabrėžė, kad partijos nariai nusprendė organizuoti visuotinius pirmininko rinkimus, priešingai nei pasirinko Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, todėl jis džiaugėsi, kad atsirado norinčių pasinaudoti galimybe konkuruoti dėl LVŽS pirmininko posto.

„Pirmiausiai, mes nusprendėme, kad partijos pirmininko rinkimai bus visuotiniai. Sprendimas buvo, kad visi partijos nariai iki vieno balsuos rinkimuose. Visiškai priešingai, negu padarė, pavyzdžiui, konservatoriai, kurie rinko savo pirmininką taryboje. Jie net nedarė jokio suvažiavimo, didelių rinkimų“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

Kaip pasakoja „valstiečių“ lyderis, po priimto sprendimo partijos pirmininką rinkti visuotiniuose rinkimuose, jis paragino partiečius siūlyti kandidatus į šias pareigas.

Tada aš kreipiausi į partiją, sakydamas, kad kelkite kandidatus, kad būtų daugiau kandidatų, nes rinkimai visuotiniai, tai tikrai yra demokratijos šventė.

„Tada aš kreipiausi į partiją, sakydamas, kad kelkite kandidatus, kad būtų daugiau kandidatų, nes rinkimai visuotiniai, tai tikrai yra demokratijos šventė. Ir aš labai džiaugiuosi, kad Surplys sutiko, arba kitaip sakant ryžosi kandidatuoti“, – tikino jis.

R. Karbauskio vertinimu, tarp jo ir G. Surplio didelių vertybinių takoskyrų nėra, tačiau esminis skirtumas, jo nuomone yra šių dviejų politikų amžius ir patirtis.

„Tarp mūsų yra vienas realus skirtumas. Tai yra amžius. Jeigu šnekėti apie vertybes, kitus dalykus, tai mes turime tas pačias vertybes, panašų matymą. Mes skiriamės tik savo patirtimi, amžiumi. Partija galės pasirinkti tarp jaunesnio politiko ir vyresnio“, – mano LVŽS pirmininkas.

„Valstietis“ taip pat nesureikšmino to, kad jo konkurentas į partijos pirmininkus ketvirtadienį pranešė užsikrėtęs koronavirusu.

„Laiko dar tikrai daug ir jis tikrai pasveiks, tikrai įsijungs į rinkimų kampaniją. Vakar sužinojau, kad jis susirgo, bet čia savaitė laiko ir pasveiks. Jaunas žmogus“, – įsitikinęs R. Karbauskis.

ELTA primena, kad LVŽS pirmininko rinkimai vyks nuo lapkričio 30 d. iki gruodžio 4 d. Pirmininką visuotiniuose rinkimuose tiesiogiai rinks visi LVŽS nariai balsuodami elektroniniu būdu. Po pirmininko rinkimų gruodžio mėnesį LVŽS rinksis į suvažiavimą, kuriame bus patvirtinta partijos vadovybė ir suformuotos Etikos ir procedūrų bei Finansų kontrolės komisijos.

G. Surplys „valstiečių“ partijai priklauso nuo 2015 m. Jis S. Skvernelio Vyriausybėje kiek daugiau nei metus ėjo žemės ūkio ministro pareigas. Tačiau šių pareigų jis neteko pagal tuomet pasirašytą naują koalicijos sutartį, kai žemės ūkio ministru tapo Lietuvos socialdemokratų darbo partijai priklausantis Andrius Palionis. Visgi net tuomet G. Surplys liko Vyriausybėje – tik jau kaip S. Skvernelio patarėjas. 41-erių politikas, kaip kalbų rašytojas, yra dirbęs ir prezidentei Daliai Grybauskaitei.

2020 m. rudenį G. Surplys vienmandatėje apygardoje išrinktas į Seimo narius, o 2021 m. pradžioje partijos kolegos jį paskelbė neformalios „valstiečių“ Vyriausybės šešėliniu užsienio reikalų ministru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
NEMELUOK p. Karbauski. Nieko jie nesirinks. Bus tas kuri paskirs Briuselio ir Washingtono sios teritorijos priziuretojai. TURI BUTI gerai apsisikes , paklusnus ju nurodymu vygdytojas ir butinai durnas. Visos partijos pamautos ant vienos globaliu liberast fasistu virvutes.

Tarp

Tarp portretas
jaunystės ir kvailystės

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Atkreipkit dėmesį į ironišką Karbauskio šypseną: taip ir sako: ,,pasitrauk nuo tako, kai eina milijonierius".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių