R. Karbauskis apie VTEK sprendimą: prezidentas irgi Rukloje valgė košę

Valdančiųjų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis mano, jog Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išaiškinimas dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus pietų atsirado dėl siekio jį apkaltinti.

„J. Narkevičių reikėjo apkaltinti, tai ir išėjo toks paaiškinimas. Manau, kad komisijos nariai dabar yra papuolę į labai sunkią situaciją“, – trečiadienį Žinių radijui sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, šis sprendimas į keblią situaciją pastatys visus politikus bei šalies vadovus.

„Įsivaizduokite dabar – netgi mūsų prezidentas, pavyzdžiui, nuvažiavęs į Ruklą ir pavaišintas koše, yra pažeidęs įstatymą“, – svarstė R. Karbauskis.

Įsivaizduokite dabar – netgi mūsų prezidentas, pavyzdžiui, nuvažiavęs į Ruklą ir pavaišintas koše, yra pažeidęs įstatymą.

Jis teigė, kad būtinas išaiškinimas iš komisijos, kaip reikėtų šį sprendimą suprasti ir ką jis reiškia, kaip reikės elgtis dalyvaujant įvairiuose renginiuose.

VTEK yra konstatavusi, jog ministras J. Narkevičius pažeidė įstatymą, pietavęs pavaldžių įstaigų ir įmonių sąskaita.

Komisija nusprendė, jog ministrui kilo interesų konfliktas, kai jo pietus pernai komandiruotės Minske metu apmokėjo ministerijai pavaldi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, o išlaidas Abu Dabyje padengė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

VTEK tyrimų skyriaus vyresnioji patarėja Jurgita Jurkienė per posėdį sakė, kad įstatymas neleidžia valstybės tarnautojams priimti dovanų, jeigu dėl jų gali kilti interesų konfliktas.

Premjeras Saulius Skvernelis po šio sprendimo komentavo, jog nuo šiol „kotletas tapo dovana“ ir teigė, kad reikės sudaryti darbo grupę ir spręsti, kaip keisti nusistovėjusią praktiką dėl vaišių ar pietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastaba

Pastaba portretas
Yra skirtumas, kai vaišina šeimininkai svečius ir kai vaišinamasi pavaldinių sąskaita.

jo

jo portretas
Visame civilizuotame pasaulyje vyrauja normali praktika, kad oficicialių delegacijų nariai yra vaišinami pietumis ar vakariene, gal ponas prezidentas oficialių renginių metu kramto savo atsinešta sumuštinį užsigerdamas kava iš termoso, o istorija su koše tiesiog identiška su kotleto istorija.

NA NA

NA NA portretas
šaunu ,kad Karbauskis ,tiesiai šviesiai pasako ,ką visi žino ,bet tyli ,----------------košes ,kotletus ,šampaną ,ir tt ,vaišinosi ir gėrė iki Nausėdos sukelto šaršalo ,visi ,tai net buvo etiketas vaišinti svečius ,bet Nausėda ,matomai veikiamas ir spaudžiamas landsberginių ,ar Grybauskaitės ,kuri siūlė savo masiulį priglausti Nausėdai ,taip kad nepotizmas tęsiasi ,kurį įteisino landsberginiai ir grybauskaitė ,,,,,sėkmės ,nėra to blogo ,kas ne išeitu į gerą ,Nausėda parodė savo priklausomybę nuo landaberginių gaujos ,,,,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių