Pereiti į pagrindinį turinį

R. Karbauskis: didesnis aktyvumas miestuose neturėtų turėti įtakos rezultatams

2020-10-11 17:29

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako nemanantis, kad didesnis rinkėjų aktyvumas miestuose nei kaimiškose vietovėse gali turėti įtakos jo partijos rezultatams.

Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / T. Biliūno / Fotobanko nuotr.

„Nematau didelio skirtumo. Manau, kad truputį pasikeitė situacija nuo 2016 metų ir dabar turėtų Vilniuje, Kaune būti didesnis pasiskirstymas miestuose tarp partijų“, – žurnalistams „valstiečių“ štabe sostinėje sakė R. Karbauskis.

„Kaimiškose savivaldybėse turbūt kitaip šiek tiek bus – mažiau turbūt liberalios partijos gaus balsų, bet pamatysime, ką dabar spėlioti“, – pridūrė jis.

„Valstiečių“ lyderis taip pat teigė nemanantis, kad rinkėjų aktyvumui įtakos turėjo sekmadienį pliaupęs lietus.

Aktyvumas tikrai didelis, vertinant visas aplinkybes.

„Aktyvumas tikrai didelis, vertinant visas aplinkybes. Aišku, dargana galbūt galėjo nulemti procentą žmonių, bet 37-ar 38 proc., kiek ten jų bus galutinai, yra labai geras rezultatas“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

„Valstiečių“ vadovas tvirtino bijojęs dėl šių rinkimų, kadangi jie vyksta koronaviruso krizės metu, tačiau besitikintis, kad žmonės išsirinks „tinkamą valdžią“.

R. Karbauskis kol kas nedrąsiai vardina tuos, kurie galėtų laimėti Seimo nario mandatą pirmame ture.

„Rima Baškienė galėtų įveikti pirmą turą, galėtų taip būt, bet daugiau nespėliosiu“, – teigė LVŽS pirmininkas.

Pasak R. Karbauskio, partijos tikslas – formuoti valdančiąją daugumą, tačiau po pirmojo turo dar anksti kalbėti, konkrečiai su kokiomis partijomis tą būtų galima daryti.

„Dabar aišku, kad po pirmo turo niekas nebus aišku“, – teigė R. Karbauskis.

Jis antrame ture žada paramą socialdemokratams ir kitoms partijoms, kurios gali būti centro-kairės koalicijoje.

„Jeigu socialdemokratai papuls kur nors į antrus turus ir kovos su konservatoriais ar liberalais, mes paremsime būtent socialdemokratus ir lygiai taip darysim su visomis kitomis partijomis, kurios gali būti centro-kairės koalicijoje“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

Jis tvirtino, kad centro-kairės koalicijoje gali būti „nemažai partijų“, tačiau visų neįvardijo, pasak R. Karbauskio, joje galėtų būti ir Darbo partija, ir „Laisvė ir teisingumas“.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, rinkėjų aktyvumas sekmadienį siekė 35,96 proc., dar 11,64 proc. rinkėjų balsavo iš anksto.

Dėl koronaviruso pandemijos išankstinis balsavimas vietoje įprastinių dviejų buvo ištęstas iki keturių dienų.

Aktyviausios Seimo rinkimuose buvo Vilniaus Senamiesčio-Žvėryno (61,53 proc.), Antakalnio (60,6 proc.), Verkių (59,88 proc.) rinkėjai, mažiausiai aktyvi buvo Nalšios šiaurinė (36,66 proc.) ir Marių (35,59 proc.) apygardos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų