R. Karbauskis: internetinis balsavimas per šiuos rinkimus neįmanomas

Internetinis balsavimas per šiuos Seimo rinkimus neįmanomas, tačiau dėl koronaviruso grėsmės reikės miestuose didinti balsavimo apylinkių skaičių, teigia valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Ne šitiems rinkimams tikrai (internetinis balsavimas – BNS). Klausimas yra, kaip užtikrinti tokio balsavimo saugumą“, – ketvirtadienį Seime sakė politikas.

Internetinį balsavimą kaip papildomą galimybę šiems rinkimams siūlo „valstiečių“ koalicijos partneriai „socialdarbiečiai“. Jie nuogąstauja, kad dėl koronaviruso parlamento rinkimai Lietuvoje neįvyks, nes į juos neateis privalomi 25 proc. rinkėjų.

R. Karbauskio teigimu, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) rengia siūlymus, kaip organizuoti spalį turinčius vykti Seimo rinkimus, įvertinant COVID-19 grėsmę.

„Kalbama apie didesnį apylinkių skaičių miestuose, kad būtų mažesnė žmonių koncentracija“, – sakė jis.

Kalbama apie didesnį apylinkių skaičių miestuose, kad būtų mažesnė žmonių koncentracija.

Anot R. Karbauskio, taip pat svarstoma pailginti išankstinio balsavimo laiką savivaldybėse, dabar tam numatytos dvi dienos. Galvojama, atskirti rinkėjų srautus, kad vyresnio amžiaus žmonės nesusitiktų su jaunesniaisiais.

„Valstiečių“ lyderis sakė per Seimo rinkimus nematąs didesnio Lietuvos pašto indėlio.

„Koks gali būti pašto vaidmuo? Žinote, kad kai kuriose savivaldybėse pertvarkyta pašto sistema į mobiliuosius paštininkus, jie praktiškai net patalpų nebeturi. Mašinose balsavimo neatliksi, o šnekant apie tuos, kurie balsuoja paštu namuose, gal bus bazė išplėsta, amžius peržiūrėtas“, – tvirtino R. Karbauskis.

Jis priminė, kad didinti balsavimo apylinkėse dienų skaičiaus negalima, nes Konstitucijoje nurodyta, jog Seimo ir prezidento eiliniai rinkimai vyksta tik vieną dieną, sekmadieniais.

„Jeigu rinkimai vyktų šiandien, situacija tikrai nėra labai pavojinga sveikatai, bet nežinome, kas bus spalio mėnesį, dėl to turime ruoštis visiems variantams“, – sakė R. Karbauskis.

Seimo rinkimai turi vykti spalio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Treciadienis

Treciadienis portretas
Naisių kolhoznikas,kad visur savo nuomonę reiškia,per 4 metus pagarsėjo skandalais su greitutemis,visokiomis prifantazuotomis lentelėmis,žmonių niekinimu, nupuses vėl į Šilainių apygarda taikys

Tiesa

Tiesa portretas
Ar vėl norit , kad striktų kopiuteriai , kaip buvo renkami parašai prezidento rinkimuose ,visiems strigo tik Šimonytei ne.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių