R. Karbauskis ir S. Malinauskas: pamainos J. Narkevičiui neieškoma

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ir premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas teigia, kad prezidento patarėjo Povilo Mačiulio ketvirtadienį deklaruotos užuominos apie esą sklandančias versijas, kad premjeras Saulius Skvernelis aktyviai ieško pamainos šalies vadovo Gitano Nausėdos pasitikėjimo netekusiam susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui, yra nepagrįstos.

„Norėčiau tikėti versija, kad premjeras ieško aktyviai žmogaus, kuris galėtų pakeisti ministrą J. Narkevičių“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė P. Mačiulis.

Reaguodamas į prezidento žodžius, S. Malinauskas Eltai teigė, kad klausimas dėl susisiekimo ministro turėtų būti adresuotas Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS). Pasak premjero patarėjo, jam nėra žinoma, kad Vyriausybės vadovas ieškotų pamainos J. Narkevičiui.

„Aš neturiu informacijos, kad (po koalicinės tarybos posėdžio. – ELTA) pozicija dėl J. Narkevičiaus keistųsi (...), žinočiau, jeigu tokios paieškos vyktų. Aš galiu oficialiai patvirtinti, kad šis klausimas turėtų būti adresuojamas Lenkų rinkimų akcijai. Ministras pirmininkas savo poziciją išsakė dar sausio viduryje. Šiuo metu ministro klausimas turėtų būti nukreiptas jį delegavusiai politinei jėgai“, – Eltai sakė S. Malinauskas.

R. Karbauskis: kalba nepasitaręs su prezidentu

R. Karbauskio žiniomis, premjeras tikrai neieško pamainos J. Narkevičiui. Pasak jo, tai eilinis kartas, kuomet P. Mačiulis kalba nepasitaręs su prezidentu.

„Aš suprantu, kad žmogus turi didelę fantaziją. Jis atstovauja tik pats sau (...). Tikriausiai vėl žmogus kalba tai, ką jis nori. Aš nesu girdėjęs, kad taip galėtų būti, nes niekas nepasikeitė, ir jokių naujų aplinkybių ministro J. Narkevičiaus atžvilgiu neatsirado. O mūsų sprendimai koalicijoje yra aiškūs (...). Mano žiniomis, niekas nieko neieško. Jeigu kas nors ieškotų, tai prieštarautų, kas logiškai mūsų nuspręsta“ , – Eltai sakė R. Karbauskis.

Aš įsivaizduoju, kaip prezidentui nemalonu savo patarėjo žodžius viešai neigti.

Pasak „valstiečių“ lyderio, prezidentui turėtų būti nemalonu viešai neigti savo patarėjo žodžius.

„Žinoma, atsakyti dėl S. Skvernelio aš tikrai negalėčiau. Jūs jo turėtumėte paklausti, ar jis (S. Skvernelis. – ELTA) ieško, ar ne, bet aš darau tik prielaidą. Jei Sauliui (Skverneliui. – ELTA) prisiskambinsit, (paaiškės. – ELTA) kad šitas jaunas patarėjas tiesiog fantazuoja. Jau nebe pirmą sykį jis tai daro, ir labai gaila, kad po to prezidentui tenka neigti jo žodžius. Aš įsivaizduoju, kaip prezidentui nemalonu savo patarėjo žodžius viešai neigti, kaip, kad jau buvo, kuomet jis pasisakė dėl rinkimų vienmandačių apygardų panaikinimo“, – sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad prezidento patarėjas P. Mačiulis LRT radijui ketvirtadienį teigė, kad norėtų tikėti versija, jog pamaina susisiekimo ministrui yra ieškoma.

„Premjeras, pats būdamas teisininkas ir nekvailas žmogus, mato, ką daro šis ministras ir kas vyksta. Norėčiau tikėti versija, kad premjeras ieško aktyviai žmogaus, kuris galėtų pakeisti ministrą J. Narkevičių. Galbūt ta paieška nėra tokia sėkminga, nes surasti gerą ministrą nėra taip paprasta, ypač kai neliko daug laiko iki kadencijos pabaigos. Tikiuosi, kad, suradus tą tinkamą žmogų į ministro pareigybę, ministrai bus sukeisti“, – LRT radijui sakė P. Mačiulis.

Paprašytas patikslinti, ar yra šią versiją pagrindžiančios informacijos, P. Mačiulis pabrėžė, kad Prezidentūra sulaukia daugybės susiklosčiusios situacijos aiškinimų. Kita vertus, svarstė prezidento patarėjas, kito paaiškinimo, nei jo pateiktas, būtų sunku sugalvoti.

„Kodėl premjeras laikosi ir mūru stoja už šitą ministrą, kuris akivaizdžiai kompromituoja ir visą Vyriausybę, jokio kito logiško paaiškinimo čia ir nėra. Tų informacijų ir versijų mes gauname labai daug, jei tai būtų tokia informacija, kuri būtų tikra, tai ją pasakytų ir pats premjeras. Gandų ir versijų girdime įvairiausių“, – pabrėžė P. Mačiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kis

kis portretas
Opozicija klimpsta galutinai,manau iki rinkimu su tokiomis aferomis paliks tik Landzbergis besilaikantis uz storo vambzdzio.Ku-ku grine,ne dainas dainuokite,teks giesmes giedoti,nors jus kur kas anksciau esate to verti.Deduliukas nesupranta jau,kad reikia keistis ir kardinaliai,o jis vis ta pacia nata varo.Buvo prastas muzikologas, panasus ir politikas po AMB mirties isnaglejo iki paciu pomidoru,net partija padovanuojo,o per kadencija anukas tapo milijonieriumi,lai eina i bizni,nes politkuoje jis tik anukas-nevykelis.

zaibas

zaibas portretas
tai kad jieskoti ir nerrikia , ju pilna kaimiesiu ratelyje

Politologas

Politologas portretas
Rinkimai ant nosies , ir įvertinus valdančiųjų elgesį galima atsargiai prognozuoti valdančiųjų visišką fiasko artėjančiuose seimo rinkimuose ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių