R. Karbauskis: jei S. Skvernelis būtų vedęs EP sąrašą „valstiečiai“ būtų laimėję

Žurnalistai nesupranta sarkazmo, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis, komentuodamas antradienį deklaruotą savo pareiškimą, kad „valstiečiai“ laimėjo visus tris pastaruosius rinkimus.

Tačiau sakydamas, kad jo tezė apie pergalę trijuose rinkimuose buvo sarkastiška, savo pozicijos, jog LVŽS pasirodymas Savivaldos,Prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimuose buvo sėkmingas, R. Karbauskis neatsisako. Vienintelė jo ir premjero Sauliaus Skvernelio klaida, teigia „valstiečių“ lyderis, buvo manyti, kad šiuose rinkimuose galima patikrinti visuomenės nuomonę apie valdžią. Vykusiose rinkimuose, tvirtina R. Karbauskis, visuomenė balsavo už asmenybes, todėl, neabejoja jis, jei S. Skvernelis būtų vedęs LVŽS sąrašą EP rinkimuose – „valstiečių“  pergalė būtų neišvengiama.

„Jūsų kolegos ne visi supranta sarkazmą. Kai manęs paklausė, ar jūs pralaimėjote rinkimus ir kaip jūs vertinate. Aš atsakiau, kad mes laimėjome rinkimus“, - Eltai sakė R. Karbauskis. Jis teigė, kad viskas priklauso nuo pasirinkto požiūrio kampo.Todėl, jo teigimu, vertinant pastaruosius trejus rinkimus LVŽS palaikymas, skirtingai nuo kitų partijų, tiesiog „kyla į dangų“.

„Kaip pažiūrėsi į rinkimus. Jeigu pažiūrėsi iš tos pusės, kad mes Europos Parlamento rinkimuose dvigubai padidinome balsų skaičių ir padvigubinome mandatų skaičių – tai yra faktas. Prezidento rinkimuose surinkome tiek balsų, kiek partija niekada nebuvo gavusi istorijoje, Savivaldybių rinkimuose gavome 60 procentų daugiau mandatų. Ar buvome pirmi – ne nebuvome, tačiau ar padidinome palaikymą? Taip, viskas eina į dangų, jeigu pažiūrėtumėte į mūsų linijas. O kitų partijų arba mažėja, arba laikosi toje pačioje vietoje – tai yra faktas“, - džiaugdamasis rinkimų LVŽS pasiekimais kalbėjo R. Karbauskis.

Visgi nesutikęs pripažinti, kad „valstiečiams“ rinkimai nesusiklostė pergalingai, R. Karbauskis vieną padarytą savo ir premjero klaidą pripažino. Pasak jo, „nesąmonė“ buvo matuoti pasitikėjimą valdžia vykusiaisSavivaldos, Prezidento ir Europos Parlamento rinkimais. R. Karbauskio tvirtinimu, šiuose rinkimuose žmonės balsavo ne už partijas, bet už asmenybes.

„Aš ir galbūt premjeras padarėme klaidą galvodami, kad tie rinkimai labai susiję su pasitikėjimu valdžia ar nepasitikėjimu – bet mes iš rinkimų rezultatų suprantame, kad tai yra nesąmonė. Balsai už asmenybes yra balsai ne už partiją“, - sakė R. Karbauskis, pridurdamas, kad jei S. Skvernelis būtų dalyvavęs EP rinkimuose, LVŽS būtų sulaukusi daugiausiai, net 20 proc. palaikymo.

„Blinkevičiūtė atnešė rezultatą socialdemokratams Europos Parlamento rinkimuose kaip lyderis, o jei S. Skvernelis būtų dalyvavęs Europos Parlamento rinkimuose juos kas būtų laimėję – „valstiečiai“, suprantant“, - sakė partijos, EP rinkimų sąrašo viršuje įrašiusios buvusio krepšininko Šarūno Marčiulionio pavardę, pirmininkas.

Nepaisant premjero kelis kart deklaruotų užuominų, kad R. Karbauskis po nesėkmingų rinkimų turėtų pasitikrinti pasitikėjimą partijoje, LVŽS lyderis sakė asmeniškai tokios būtinybės nematantis. Nors, tvirtino jis, testuotis pasitikėjimą yra pasiryžęs, stipriai abejoja, ar partijoje atsiras pakankamai kolegų palaikančių šią iniciatyvą.

„Klausimas atviras, jeigu partijos Tarybos nariai manys, kad tai (pasitikrinti pasitikėjimą – ELTA) reikia daryti tą tikrai padarysiu, problemų nebus. Tai, kad yra pasisakančiu prieš mane – normalu. Bet aš abejoju ar tai yra pakankamas skaičius (narių partijoje – ELTA), kurio reikia, kad aš turėčiau tai daryti. Aš pats nematau reikalo to daryti, bet esu tam pasiruošęs“, - apibendrino R. Karbauskis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vero

Vero portretas
Jei ne klajima duris, bucia kiski nuduris. Baik juokiny karabasai, ir kuo. Greiciau atsistatydink, nes garsntuotai. Tau blogiau baigsis negu paksoidui. Galvoji, kad jei esi prisipleses nemazai turto, tai ir smegenu tau padaugejo. Labai klysti, dabar esi nekenciamiausias "bicas" Lietuvoje. Svelniausias tau nuosprendis - atsisest i paskutinre eile Seimo saleje, ir niekur nekist savo fifziulio snoblio, kuris nesugebejo uzuost, kuo tau baigsis tavo verzimasis i caro sosta.

Diedukas Anicetas

Diedukas  Anicetas portretas
Jei wilkas butu neapsikakojes , tai butu zuiki pagawes . Czia iszmintis iz dewyniolikto a .

Pastaba

Pastaba portretas
Jei ne kluono durys, šuo būtų kiškį pagavęs :).
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių