R. Karbauskis: kaip Seimo rinkimų štabo vadovas padariau nemažai klaidų

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kaip partijos Seimo rinkimų štabo vadovas padaręs nemažai klaidų.

„Aš padariau tikrai nemažai klaidų, kaip štabo vadovas ir galbūt taktikoje. Mes apie tai šnekėsime jau po rinkimų“, – Žinių radijui penktadienį sakė „valstiečių“ lyderis.

LVŽS per pirmąjį Seimo rinkimų turą gavo 7,02 proc. rinkėjų balsų ir laimėjo šešis mandatus – su jungtiniu sąrašu rinkimuose dalyvavusiai partijai daugiamandatėje apygardoje reikėjo perkopti 7 proc. barjerą, kad gautų vietų Seime.

Išlieka tikimybė, jog suskaičiavus užsienio lietuvių balsus, LVŽS gali nepasiekti minėtos kartelės.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) užsienio lietuvių balsų laukia iki penktadienio. Iki šios dienos biuletenius gavusios Lietuvos ambasados ir konsulinės įstaigos suskaičiuos rinkėjų balsus ir suves juos į VRK informacinę sistemą.

Tuomet bus galima matyti, ar užsienyje balsavusių lietuvių balsai padarė įtaką bendram rinkimų rezultatui.

VRK pirmininkė Lina Petronienė LRT radijui penktadienį sakė kol kas nepastebinti indikacijų, kad atkeliaujantys Pasaulio lietuvių apygardos balsai reikšmingai pakeistų rinkimų rezultatus.

R. Karbauskis dėl šios situacijos sako esantis ramus. Pasak jo, partija išsilaikys aukščiau 7 proc. barjero, nes atvyksiančių vokų srautas nėra toks didelis, kad „galėtų kažką nulemti“.

„Rinkimų naktį Vilijai Blinkevičiūtei (socialdemokratų lyderė – BNS) išsiunčiau žinutę. Sakau, atleiskite, aš į jūsų štabą negaliu atvažiuoti, nes nežinau, ar turime tuos 7 procentus“, – sakė R. Karbauskis.

Neįvertinom Remigijaus Žemaitaičio rinkimų kampanijos stiliaus.

Daugiausia balsų – 19,36 proc. – per rinkimus gavo opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija, tai jai garantuoja 18 mandatų. Dar du socialdemokratai išrinkti vienmandatėse apygardose.

V. Blinkevičiūtė antradienį po susitikimo su „valstiečių“ pirmininku dar kartą patikino, jog valdančiojoje koalicijoje partneriais matytų demokratus bei LVŽS.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ surinko 9,24 proc. ir turi aštuonis mandatus.

Socialdemokratai ir „valstiečiai“ yra sutarę remti vieni kitų kandidatus antruose turuose vienmandatėse apygardose. Anksčiau tokį susitarimą socialdemokratai pasiekė ir su demokratais.

R. Karbauskis pažymėjo, jog pirmajame ture „valstiečių“ balsus „nusiurbė „Nemuno aušra“.

„Neįvertinom Remigijaus Žemaitaičio („Nemuno aušros“ lyderis – BNS) rinkimų kampanijos stiliaus. Tai yra, kad toje kampanijoje bus tiek melo, šmeižto ir t. t. Mes jokių priešnuodžių prieš tokią rinkimų kampaniją neturėjom“, – sakė jis.

Už partiją „Nemuno aušra“ balsavo 14,99 proc. rinkėjų, tai jai užtikrino 14 mandatų Seime.

Pati „Nemuno aušra“ kol kas yra atmetusi galimybę jungtis prie bet kokios valdančiosios koalicijos, tačiau pastebėjusi, jog be šios politinės jėgos būtų sunku sudaryti tvarią daugumą.

Antrasis Seimo rinkimų turas spalio 27 dieną vyks 63 vienmandatėse apygardose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių