R. Karbauskis kaltina buvusius VRK narius padarius didelę žalą „valstiečiams“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad buvę Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nariai Justinas Žilinskas ir Elena Masnevaitė bei buvęs VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas galimai piktnaudžiavo tarnyba ir neatliko pareigų. Dėl to, akcentuoja R. Karbauskis, partija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

„Valstiečių“ lyderio teigimu, VRK daugiau kaip pusantrų metų vilkino tyrimą dėl prieš Seimo rinkimus LVŽS neva padarytų politinės reklamos pažeidimų ir taip padarė didelę žalą ne tik partijai, bet ir partinei sistemai.

Anot jo, įspūdį, kad praėjusios kadencijos VRK neatliko pavestų funkcijų ir galimai piktnaudžiavo tarnyba, sustiprina paaiškėjusi informacija apie buvusio Palangos tarybos nario Dano Palucko teistumą Italijoje, kurio VRK buvo nepastebėjusi.

„D. Palucko atvejis iliustruoja, kad darbas vyko aplaidžiai, įrašą apie teistumą rinkimų prievaizdai turėjo pastebėti dar tikrindami politiko anketą per savivaldos rinkimus 2015 metais ir pašalinti jį dar iki rinkimų“, - sako R. Karbauskis.

Kalbėdamas apie LVŽS atvejį, R. Karbauskis teigė, kad iki šiol nėra žinomos aplinkybės, dėl kurių VRK negalėjo ištirti skundų ir pateikti išvados anksčiau, nei iki 2017 m. birželio 14 d. R. Karbauskis teigė, kad LVŽS skundų tyrimo metu bendradarbiavo su VRK, visuomet nurodytu terminu pateikdavo atsakymus į užklausimus.

LVŽS pirmininkas išplatintame pranešime teigė, kad turi pagrindo manyti, jog skundų nagrinėjimas buvo sąmoningai atidėliojamas, galimai VRK darbo grupei, kurią sudarė VRK sekretoriato darbuotoja ir VRK nariai E. Masnevaitė bei J. Žilinskas, piktnaudžiaujant tarnybine padėtimi ir sąmoningai neatliekant tarnybinių pareigų. „Buvęs VRK vadovas Z. Vaigauskas, manytina, taip pat neatliko savo pareigų ir galimai piktnaudžiavo tarnyba“, - teigė R. Karbauskis.

Anot „valstiečių“ lyderio, VRK padarė didelę žalą tiek LVŽS, tiek visai rinkimų sistemai, ir VRK, kaip institucijos, prestižui. „Dar daugiau - taip buvo sukurtas ydingas precedentas skundus dėl neva padarytų rinkimų įstatymų pažeidimų tirti praėjus daugiau nei pusantrų metų po rinkimų, t. y. retrospektyviai vertinti VRK žinomas aplinkybes ir priimti sprendimus“, - kalbėjo R. Karbauskis.

LVŽS trečiadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, nurodydama, kad buvę VRK nariai J. Žilinskas ir E. Masnevaitė bei VRK pirmininkas Z. Vaigauskas galimai piktnaudžiavo tarnyba ir neatliko pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir koks idiotas

Ir koks idiotas portretas
esant tokiai betvarkei ir nusižengimams, GALI SIŪLYTI BALSAVIMĄ INTERNETU?!!!!!!!!!!!!!!!!

Karbauskis - teisus .

Karbauskis - teisus .  portretas
komisijos tyrimo terminas baigiasi kovo 22 dieną ? Kodėl beveik 1,5 m tylėjusi (anksčiau Kaip suprtau skundusi) opozicija nelaukė dar 3 savaičių ? Iš kur dabar toks priepuolis ? Ar taip nėra daroma žala 'valstiečiams " ? Mano galva , daroma ir daroma tyčia "dirbtinis skandalas " , tame dalyvauja ir "nepriklausomi žurnalistai " ir tie iš "centro" :)))) Ar galima jais pasitikėti ? Todėl vėl palaikau Karbauskį - jis teisus . Remiuosi tik faktais iš viešos erdvės , už 'valstiečius' nebalsavau , filmo nežiūrėjau . :)

kur logika opozicija - 2 ?

kur logika opozicija - 2 ?  portretas
Pasak jo, įmonė institucijoms teiks visus reikalingus dokumentus, su kuriais institucijos pageidaus susipažinti. ----- P.S. KUR LOGIKA ? :) Agrokoncernas viską sumokėjo VMI , apie pažymą ( kurioje kaip sako Vaigauskas - Rinkimų įstatymo pažeidimų nėra ) ir sužinojo kaip supratau tik iš viešos erdvės , dėl ko ir pas ką aiškintis turėjo 'valstiečiai' prieš priesaiką Seime ? :) Pažymą "išrašė " Vaigauskas , jis galėjo kreiptis jei buvo priežastis ir į VMI , kodėl nesikreipė ? O štai skundų į VRK dėl reklamos jau buvo ir anksčiau ( iš Vaigausko pasisakymo ) , todėl man kilo klausimas - kodėl tie, besiskundę tada , tylėjo 1,5 m ? Na , nejuokinkite :)))
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių