R. Karbauskis mato kliūčių bendradarbiauti su naująja Seimo frakcija

Bendradarbiauti su nauja frakcija Seime gali būti problematiška, jeigu joje bus žmonės, turintys asmeninių ambicijų, sako valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Tarp tokių žmonių jis minėjo ir buvusius „valstiečių“ frakcijos narius.

„Viena baimė, kurią aš turiu šituo klausimu, tai kad prie pokyčių, tie žmonės, kurie yra Mišrioje grupėje dabar, pavieniai Seimo nariai, kurie turi labai asmeninių interesų, ambicijų, kad jie dabar tuo nebandytų naudotis ir tų žmonių, kurie atsijungė nuo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos, nebandytų įvelti į žaidimą“, – trečiadienį LRT laidoje „Dienos tema“ sakė R. Karbauskis.

„Visiškai neaišku, ar mes su ta naująja frakcija, jeigu jinai atsirastų, derėsimės, nes jeigu joje atsirastų žmonių, kurių požiūris į valstybę yra ne toks, koks mūsų, kurie galvoja tik apie savo asmeninius interesus, mes su tokia frakcija dirbti negalėsime. Net jei joje bus jeigu dalis tu žmonių, kurie išėjo iš „Tvarkos ir teisingumo“ partijos“, – pridūrė jis.

Pasak R. Karbauskio, jeigu susikurs frakcija, su kuria bus įmanoma bendradarbiauti, – tikėtina, kad valdančioji koalicija su ja pasirašys bendradarbiavimo sutartį, kokia buvo pasirašyta su  „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija.

Naują politinę grupę Seime kuria antradienį apie pasitraukimą iš „tvarkiečių“ frakcijos pranešę parlamentarai Vytautas Kamblevičius, Ona Valiukevičiūtė, Juozas Imbrasas ir Algimantas Dumbrava.

V. Kamblevičius pranešė, kad naujoje frakcijoje bus mažiausiai aštuoni nariai, apie jos susikūrimą Seime ketinama paskelbti ketvirtadienį.

Tarp naujos frakcijos steigėjų minimas ir „socialdarbiečius“ paliekantis ekspremjeras Algirdas Butkevičius, buvęs „tvarkietis“ Rimas Andrikis.

Trečiadienį premjeras Saulius Skvernelis naująjį parlamentinį darinį pakvietė prisidėti prie valdančiosios daugumos.

Valdančiąją koaliciją pagal liepą pasirašytą sutartį sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zbignevas

Zbignevas portretas
Mudyla,karbovskis.

kotas

kotas portretas
Manau, Karabasas susidėtų ir su baltarusių frakcija, bile būtų paklusnūs ir rankeles kilnotų pagal jo komandą.

jau nebeidomu

jau nebeidomu portretas
Laksto, bega, pesasi, kad tik bet kokiu budu buti seime ir nesuplonetu pingines.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių