R. Karbauskis neatsako, ar dar tikrinsis pasitikėjimą partijoje

Lietuvos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis neatsako, ar dar tikrinsis pasitikėjimą partijoje.

„Aš neturiu dabar laiko ir pagrindo atsakinėt į šitą klausimą“, – antradienį Seime žurnalistams į klausimą, kada ir kokiu formatu galėtų vykti balsavimas dėl pasitikėjimo, atsakė R. Karbauskis.

Perklaustas, ar iš viso dar planuoja pasitikrinti pasitikėjimą partijoje, R. Karbauskis nutęsė, jog „bus laikas, bus ir...“, bet daugiau nekalbėjo.

Gegužės viduryje LVŽS taryba planavo balsuoti dėl pasitikėjimo premjeru Sauliumi Skverneliu ir R. Karbauskiu, tačiau surengtas balsavimas tik dėl S. Skvernelio.

Ministras pirmininkas balsavimą atlaikė: iš 73 balsavusių tarybos narių 69 buvo už pasitikėjimą, trys – prieš, vienas biuletenis rastas sugadintas.

Tuo tarpu pasitikėjimo R. Karbauskiu klausimo nutarta nesvarstyti, tuomet teigta, kad jį planuojama kelti per kitą tarybos posėdį, po Europos Parlamento rinkimų.

Tai, jog R. Karbauskis turėtų pasitikrinti pasitikėjimą partijoje iškart po pirmojo prezidento rinkimų turo prieš kelias savaites buvo pareiškęs premjeras S. Skvernelis.

Aš labai gerbiu šitą žmogų, man akivaizdu, kad jis bus toliau mūsų komandos narys ir mes kartu su juo veiksime vardan Lietuvos.

Komentuodamas sprendimą Europos Parlamento rinkimuose buvusio sportininko, verslininko Šarūno Marčiulionio iškovotą mandatą perduoti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovui Stasiui Jakeliūnui, R. Karbauskis teigė, kad „niekas neįvyko“.

„Aš labai džiaugiuosi, kad žmogus, įvertinęs visa tai, ką gali padaryti Lietuvai, renkasi variantą, jis visai neseniai pradėjo projektus Lietuvoj su mūsų europarlamentarais ir jis pasakė aiškiai, kad jis Lietuvoj bus naudingesnis, toks jo sprendimas“, – sakė R. Karbauskis.

Klausiamas, ar tikrai atsisakyti mandato buvo asmeninis Š. Marčiulionio sprendimas, „valstiečių“ vadovas sakė: „Ne, jūs juokaujate, aš manau kad niekas negalėtų Š. Marčiulionį (priversti – BNS) priimti sprendimą“.

„Aš labai gerbiu šitą žmogų, man akivaizdu, kad jis bus toliau mūsų komandos narys ir mes kartu su juo veiksime vardan Lietuvos“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Antradienį „valstiečiai“ pranešė, kad į Europos Parlamentą su LVŽS sąrašu išrinktas buvęs žinomas krepšininkas Š. Marčiulionis atsisako laimėto mandato.

Vietoje jo pagal partijos sąrašą į EP turėtų patekti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas S. Jakeliūnas.

Antradienio rytą išplatintame LVŽS pranešime teigiama, kad Š. Marčiulionis nori daugiau laiko skirti Lietuvoje pradėtiems jaunimo, karjerą baigusių sportininkų projektams.

„Rinkimų kampanijos metu kartu su LVŽS komanda pradėti projektai, susiję su jaunimu ir sporto karjerą baigusiais sportininkais, įgauna pagreitį ir sulaukė didelio sporto federacijų susidomėjimo. Taip pat atsirado švietimo įstaigų, kurios įgyvendins pirmuosius projektus, skirtus skatinti vaikų judėjimą – bus įrengti specialūs aikštynai vaikams, kuriuos pavadinome „jėgos salomis“, – sako buvęs krepšininkas.

Pasak jo, vertinant rinkimų rezultatus Europoje, matyti, jog Europos Parlamentas koncentruosis ties ES vertybių, ES vienybės išlaikymo klausimais, o dėl to Europos Parlamentui šiuo metu yra reikalingi labiau patyrę politikai.

Jis pats sako prioritetais matantis Lietuvoje sveikatos, sveikatingumo klausimus, moksleivių aktyvumą bei mano, jog bus „daugiau naudingas Tėvynei“.

EP rinkimuose „valstiečiai“ iškovojo du mandatus: be antruoju numeriu įrašyto Š. Marčiulionio, išrinktas dabartinis „valstiečių“ europarlamentaras Bronis Ropė, sąraše buvęs pirmuoju. 

Pastarųjų politikų vieta sąraše po reitingavimo nepasikeitė, tuo metu S. Jakeliūną rinkėjai iš aštuntosios vietos pakėlė į trečiąją. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Manau pas psichetrus turėtų tikrintys visi tie ,kurie 28 metus prie lovio.Akivaizdžiai jų sprendimuose ,kalbose matosi nukripimai nuo sveiko proto rybų,arba priimtų įstatymų.Kaip protingas seimo narys balsuos ,ar tai pateiks įstatymų pataisas ,ar tai įstatymą ,kuris priimtas prieštaraus LR Konstitucijai.Nes bet koks potvarkis,įstatymas,aktas, kuris prieštarauja LR Konstiticijai skaitomas neveikiančiu LR konstiticijos 7 straipsnis.Aukščiausio ,viršiausio įstatymo ,kaip LR konstitucija nėra.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tauta rinko ,todėl seimas nelabai ką turėtų reikšti.Žmonės pasitikėjo ,išrinko ir leiskite dirbti žmogui ir jo komantai.Nekaišiokite pagalius į ratus.

Kaunietei iš Kaimo senelei

Kaunietei  iš Kaimo senelei portretas
Turite kalbos defektą? Mikčiojate ir neištariate raidės "r"? Jums padės nauja priemonė! Imunocelistonatrichlorohidrokarbrionas! Teiraukitės visose vaistinėse
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių