R. Karbauskis pripažįsta pralaimėjimą Seimo rinkimuose

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis pripažįsta pralaimėjimą Seimo rinkimuose.

„Tikrai taip, mes neturime iniciatyvos formuoti valdančiąją daugumą“, – sekmadienio vakarą žurnalistams partijos štabe sakė R. Karbauskis.

Jis įvardino, kad rinkimus greičiausiai pralaimėjo dėl per ketverius metus patirto spaudimo, tačiau pripažino, kad buvo padaryta klaidų.

R. Karbauskio teigimu, dėl valdančiosios koalicijos dar laukia „įdomios“ derybos.

„Jeigu valdanti dauguma bus sudaroma iš 70-kelių Seimo narių, tai jiems bus labai nelengva, dėl to, matyt, derybos bus įdomios“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

„Mes suprantam, kad jeigu mums nereikės to vežimo vežti, tai gyvenimas visų palengvės, bet dar pasakyt, kaip kas atrodys, sunku“, – teigė jis.

Pasak R. Karbauskio, trapią daugumą užsitikrinusioms centro-dešinės partijoms dirbti ketverius metus gali būti sunku.

„Jų fiziškai užtenka, bet dirbti bus labai sunku. Jūs patys žinot, kaip mes dirbom, kad į tualetą žmogus negali iš salės išeiti, tai jeigu taip reiks dirbti jiems ketverius metus, tai tikrai bus sunku“, – teigė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis taip pat teigė turintis patirties opozicijoje ir tvirtino, kad jeigu „valstiečiai“ bus opozicijoje, jie bus konstruktyvūs.

Be kita ko, jis žadėjo, kad „valstiečiai“ tokiu atveju turėtų ir savo biudžeto projektą bei „šešėlinę“ Vyriausybę.

Jeigu šnekėtume apie tai, kas padaryta, mums tikrai nėra gėda.

„Mes palikome gerus pagrindus“

„Valstiečių“ lyderis taip pat teigė manantis, kad naujai valdančiajai daugumai dabartinė valdžia palieka gerus pagrindus.

„Mes sąžiningai atlikome savo pareigą ir jeigu bus suformuota kita koalicija, mes pagrindus palikome gerus“, – tvirtino R. Karbauskis.

Jis džiaugėsi „geriausia Europos Sąjungoje“ ekonomine situacija, taip pat teigė, kad „negalime skųstis“ dėl koronaviruso padėties, nes šalyje „labai mažai“ mirusiųjų nuo COVID-19.

„Jeigu šnekėtume apie tai, kas padaryta, mums tikrai nėra gėda“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

S. Skvernelis rinkimų rezultatų nekomentavo

Partijos štabe rinkimų eigą stebėjęs premjeras Saulius Skvernelis iš štabo išvyko prieš pat R. Karbauskiui komentuojant rinkimų rezultatus ir žurnalistams savo bei partijos pasirodymų nekomentavo.

„Jis išvažiavo jau“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis.

S. Skvernelis antrajame Seimo rinkimų ture pralaimėjo kovą vienmandatėje Pilaitės-Karoliniškių apygardoje konservatorių kandidatei, Seimo narei Radvilei Morkūnaitei-Mikulėnienei.

„Valstiečių“ sąrašo lyderis Seimo nario mandatą parlamente jau buvo užsitikrinęs per pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiamandatėje apygardoje.

Negalutiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Seime turės 32 atstovus.

R. Karbauskis tvirtino kol kas manantis, jog partija rinkimuose pasirodė gerai, tačiau neatmetė galimybės ir „pasitikrinti“ dėl pirmininko posto.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada pripažinsit

Kada pripažinsit portretas
Bent reikėjo laiku išvyt Verygą..kitką dar žmonės galbūt būtų atleidę.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
karbauskio gauja paliko siautėjantį virusą , būsimas mirtis , sveikatos sugadinimą - atsilieps trumpesniu gyvenimu , finansinę žalą valstybei ir ryte prieš rinkimus nuslėpė tikrus skaičius

NA NA

NA  NA portretas
manau akivaizdu , rinkimai buvo suklastoti ,--------Kauniečiai nebalsavo už vagis landsberginių gaują ,antras tyras parodė kad rinkimai ciniškai grubiai buvo suklastoti ,nes kur dingo ,jaunimas kuris balsavo už už iškrypėlių gaują pirmame ture ,kur dingo balsai tų kurie nepateko į antrą turą ,galima pagalvoti ,kad Lietuvos žmonės išsirinko vagis ,landsberginių gaują ,kuri vogė 30 m ,,,,sėkmės Lietuvai ,dabar bus įdomu ,ką veiks priklausoma spauda ,kuri 4 metus puolė valstiečius ir kiek kentės landsberginių patyčias vadinamieji rinkėjai ,,,,,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių