R. Karbauskis: S. Skvernelis supainiojo interesus dėl Vyriausybės užsakytos apklausos

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad premjeras Saulius Skvernelis elgėsi nekorektiškai ir galėjo supainioti interesus, Vyriausybės kanceliarijai užsakius apklausą apie partijos frakcijos Seime įtaką ministro pirmininko reitingams.

„Partijos pirmininkas dėl tų atliktų apklausų mano, kad kai kurie joje esantys klausimai yra nekorektiški ir užsakydamas tokią apklausą S. Skvernelis galimai supainiojo interesus“, – BNS penktadienį sakė „valstiečių“ lyderio atstovė Dalia Vencevičienė.

Pasak atstovės, galimą pažeidimą turėtų įvertinti atitinkamos institucijos.

Taip ji kalbėjo premjero patarėjui Skirmantui Malinauskui patvirtinus, kad apklausą apie „valstiečių“ ir R. Karbauskio įtaką ministro pirmininko darbo vertinimui užsakė Vyriausybės kanceliarija.

Šią apklausą tyrimų bendrovė „Vilmorus“ atliko birželį.

Respondentų buvo klausiama: „Prašome pasakyti, kaip vertinate Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio darbą?“. Variantą „gerai/ greičiau gerai“ pasirinko 44 proc. respondentai, 29 proc. teigė, kad premjero darbą vertina blogai arba greičiau blogai, o 26 proc. buvo sunku pasakyti.

Iš karto po šio klausimo buvo klausiama, „Ar šiam jūsų vertinimui turi įtakos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos bei jos lyderio R. Karbauskio veikla?“. 44 proc. repondentų nurodė, kad turi įtakos, 27 proc, kad neturi, o 29 proc. buvo sunku pasakyti.

Taip pat buvo prašoma įvertinti ir daromos įtakos pobūdį. 63 proc. apklaustųjų nurodė, kad „valstiečių“ frakcijos bei R. Karbauskio veikla daro greičiau blogą įtaką S. Skvernelio darbo vertinimui. 28 proc. nurodė, kad daroma įtaka yra greičiau teigiama, o apsispręsti sunku buvo 9 proc. respondentų.

Apklausos duomenis šią savaitę paskelbė naujienų portalas delfi.lt.

„Koks apklausų tikslas? Pirmiausia, matyti realią situaciją. Jei pasitikėjimas premjeru, Vyriausybe ar atskirais ministrais krenta, apklausos gali padėti rasti priežastis“, – feisbuke parašė S. Malinauskas.

Pasak jo, klausimai apie „valstiečių“ ir R. Karbauskio poveikį premjero vertinimui buvo įtraukti pirmą kartą.

„Tyrime nėra "etiškų" ar "neetiškų" klausimų. Jame tie klausimai, kurie padeda matyti tikrąjį vaizdą. Klausimas - "Kaip vertinate Vyriausybę?" yra svarbus, bet nepakankamas, jei tiksliai nežinai, kas lemia tokį vertinimą“, – tvirtino ministro pirmininko patarėjas.

Minima apklausa buvo atlikta po prezidento rinkimų birželį, kur S. Skvernelis liko trečias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
TE Skverneliukas nepamiršta kad Seimas NETURI prievolės siūlyti naujajam Prezidentui buvusį premjerą, jis LAISVAS pasiūlyt ir kitą! Ir jei Viktoriukas nenori Seimo pirmininko vietos palikt (sudėtinga su ta apkalta), tai tu JAU atsistatydinęs, taip kad - neturi JOKIŲ garantijų, koalicija LAISVA siūlyt kad ir Kirkilą... jei jau Pranckietis trauktis nenori.

Eva

Eva portretas
Keista. R. Karbauskiui jau nebeįtinka ir S. Skvernelis. O kiek kartų painiojo ir supainiojo reikalų pats "šventasis" R. Karbauskis ? Jis pats nesusipainios intrigose ?

eincvaidrai

eincvaidrai portretas
du broliukai dobiliukai:))
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių