R. Karbauskis sako nepalaikantis nepaprastosios padėties įvedimo

Opozicinių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos lyderis Ramūnas Karbauskis sako nepalaikantis nepaprastosios padėties įvedimo dėl migrantų krizės ir neabejoja, kad tam nepritars tiek „valstiečiai“, tiek likusi Seimo opozicija.

R. Karbauskis įsitikinęs, kad šiuo metu nėra prielaidų skelbti nepaprastąją padėtį, nes viena iš būtinų to sąlygų yra grėsmė konstitucinei santvarkai, o „tai, kad mitinguoja 10 ar 25 žmonės, negali būti prilyginta nepaprastajai padėčiai“.

„Bet kuris teisininkas gali pasakyti, kad jie ir paskelbus tą nepaprastąją padėtį galės judėti, mes jų negalėsime išvaryti, net jei prie sienos stovėtų kariuomenė. Čia yra tarptautiniai įsipareigojimai, tarptautinė teisė. Tad šioje situacijoje nesuprantu, apie ką kalbama – norima užčiaupti tuos žmones, neleisti jiems protestuoti? Jei toks tikslas, aš to niekada nepalaikysiu“, – BNS antradienį sakė R. Karbauskis.

Apie ką kalbama – norima užčiaupti tuos žmones, neleisti jiems protestuoti? Jei toks tikslas, aš to niekada nepalaikysiu.

„Manau, kad nėra to klausimo, pritars („valstiečiai“ – BNS), ar nepritars, paprasčiausiai negalima esant tokioms aplinkybėms nepaprastos padėties įvedinėti“, – pridūrė jis.

Politikas tvirtino, kad opozicijos lyderis, „valstiečių“ atstovas Seime Saulius Skvernelis, antradienį prakalbęs apie nepaprastosios padėties įvedimo idėją, nederino šios pozicijos nei su savo, nei su kitomis opozicinėmis frakcijomis.

„Nesuprantu, kodėl Saulius Skvernelis apie tai šnekėjo, kaip opozicijos lyderis, nes nė su viena frakcija nėra apie tai šnekėta iš opozicijos. Ir iš viso, tai jo asmeninė nuomonė, tai turi būti labai aiškiai apibrėžta. O kad sutampa Vyriausybės  ir Sauliaus Skvernelio pozicija – ji vis dažniau sutampa, aš negaliu paaiškinti. Gal čia tai yra, gal Saulius nori paremti Vyriausybę“, – svarstė R. Karbauskis.

„Jo pareiškimas, kad jei mes prieštarausime, tarytum mes politikuojame, tai šitoje vietoje reikia pasakyti atvikrščiai: man atrodo, kad politikuoja jis, o ne opozicija, kuri gali pasakyti ne, nes nėra tam pagrindų“, – tikino „valstiečių“ vadovas.

Jis ragino Vyriausybę aktyviau šnekėtis su gyventojais prieš perkeliant migrantus į jų gyvenamas teritorijas iš pasienio užkardų.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė tvirtino pasiūliusi Vyriausybei svarstyti galimą nepaprastosios padėties įvedimą pasienio savivaldybėse, nors tuo abejoja kai kurie kiti Vyriausybės nariai. Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad aštrėjanti situacija dėl nelegalios migracijos savaime nėra pagrindas tokiam režimui ir tikisi, jog pareigūnams pavyks sutarti su gyventojais.

Nepaprastoji padėtis yra ypatingas teisinis režimas, leidžiantis taikyti laikinus naudojimosi fizinių asmenų teisėmis ir laisvėmis apribojimus, taip pat gali būti įvedama komendanto valanda.

Nepaprastoji padėtis gali būti įvedama, kai dėl valstybėje susidariusios ekstremalios situacijos ar krizės kyla grėsmė konstitucinei santvarkai ar visuomenės rimčiai ir šios grėsmės neįmanoma pašalinti nepanaudojus Konstitucijoje ir įstatyme nustatytų nepaprastųjų priemonių.

Į Lietuvą šiemet jau bandė patekti daugiau nei 2,8 tūkst. neteisėtų migrantų, dėl jų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>Ramūnai \\\\\.../////

>>>Ramūnai  \\\\\...///// portretas
>>>Atsiprašau,nes aš pagalvojau "nepaprastos padėties įvedimas" bus prieš nelegalus.bet dabar supratau jog tai bus laužomi kaulai LT piliečiams.Pagarba Ramūnui.

JONAS

JONAS portretas
TEISUS ger KARBAUSKIS matyt kad žmogus dirba žmonėm

kauniete

kauniete portretas
SKVERNAS IR MITALAS UŽSIČIAUPKIT
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių