Pereiti į pagrindinį turinį

R. Karbauskis: svarstymai apie priverstinį skiepijimą – pats blogiausias kelias

2021-07-16 07:21

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis įsitikinęs, kad 70 proc. Lietuvos gyventojų imunitetą nuo COVID-19 galima pasiekti tiesiog šnekantis su visuomene, agituojant gyventojus vakcinuotis.

I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

„Valstiečių“ lyderis įsitikinęs, kad vis dažniau pasigirstantys politikų pasvarstymai apie priverstinį skiepijimą yra pats blogiausias kelias, neabejotinai sukelsiantis visuomenės pasipriešinimą.

„Nėra jokios politikos vakcinavimo prasme, (atsakomybė – ELTA) yra numesta savivaldybėms, savivaldybės daro taip, kaip išmano. Labai daug, aišku, buvo padaryta klaidų tame procese“, – „Žinių radijui“ penktadienį teigė R. Karbauskis.

Vis dėlto politikas įsitikinęs, kad vis dažniau iš politikų pasigirstantys pasvarstymai apie priverstinį skiepijimą yra pats blogiausias kelias.

Andriukaitis, konservatoriai, liberalai pradeda šnekėti apie priverstinį vakcinavimą, tai yra pats blogiausias kelias, nes jau tada pasipriešinimas bus tikrai didžiulis.

„Tai, kas dabar yra daroma, kai (Vytenis – ELTA) Andriukaitis, konservatoriai, liberalai pradeda šnekėti apie priverstinį vakcinavimą, tai yra pats blogiausias kelias, nes jau tada pasipriešinimas bus tikrai didžiulis“, – sakė R. Karbauskis.

„Aš manau, kad diskreditavimas galimybės šnekėtis ir įtikinti yra bandymas šnekėti apie priverstinį vakcinavimą, nes šioje vietoje aš suprantu kas bus: bus kreipimasis į Konstitucinį Teismą, bus protestai. Negali žmogaus priversti, jeigu jis nesutinka. Bet tokių žmonių yra galbūt 10 proc. ar kažkiek“, – sakė jis.

R. Karbauskis mano, kad su visuomene reikėtų daugiau komunikuoti, akcentuojant kitų valstybių pavyzdžius, kurios dėl nepakankamų vakcinacijos apimčių jau susiduria su naująja koronaviruso banga.

„70 proc. vakcinuotų žmonių Lietuvoje agitacijos prasme galima pasiekti tiesiog šnekantis“, – įsitikinęs politikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų