R. Karbauskis „tvarkiečiams“ ruošia gelbėjimo ratą: „paskolins“ Seimo narį?

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis neneigia oponentų išsakytos minties esą siekiant išgelbėti besiformuojančią valdančiąją daugumą bus „paskolintas“ vienas Seimo narys byrančiai Tvarkos ir teisingumo frakcijai Seime.

„Kalbų yra, ieškosim sprendimo, tikrai surasim“, – Eltą tikino R. Karbauskis.

Kartu jis teigė, kad Darbo partijos nario Valentino Bukausko pasitraukimas iš „tvarkiečių“ frakcijos Seime šios derybinėms galioms koalicijos formavime įtakos padaryti neturėtų. Pasak R. Karbauskio, į teikiamus pasiūlymus atsižvelgiama ne pagal frakcijos dydį, o idėjų turinį.

„Aš nemanau, kad tai ką nors keičia. Klausimas, kokias vertybines ir programines nuostatas jie siūlo. Pateikti pasiūlymai yra svarstytintini ir koalicijos formavimo procese nagrinėjami kaip ir visų kitų pasiūlymai. Nėra skirtumo, siūlo didžioji ar mažosios. Žiūrime lygiavertiškai. Jei į kokią nors frakciją žiūrėtume nelygvertiškai, kaip galėsime dirbti kartu?“, – sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Darbo partijos tarybos posėdyje buvo nuspręsta atšaukti V. Bukauską iš Tvarkos ir teisingumo frakcijos Seime. Kartu penktadienį pasirodė žinia, kad prie partijos prisijungia buvęs „tvarkietis“, buvęs liberalas Andrius Mazuronis. Teigiama, kad nuo šiol abu jie dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje.

Esant tokiai situacijai, skyla „tvarkiečių“ frakcija, nes jai sudaryti reikia turėti bent 7 narius. Šiuo metu, be V. Bukausko, frakcijoje yra Vytautas Kamblevičius, Algimantas Dumbrava, Kęstutis Bartkevičius, Juozas Imbrasas, Ona Valiukevičiūtė ir partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis.

Skylant „tvarkiečių“ frakcijai, kartu gali žlugti ir derybos dėl koalicijos, todėl, pasak liberalo Eugenijaus Gentvilo, iniciatyvos pataisyti padėtį esą imtis turėtų R. Karbauskis. E. Gentvilas teigia, kad, tikėtina, „valstiečiai“ perleis vieną narį į R. Žemaitaičio komandą Seime ir taip subalansuos frakciją.

„Jeigu „valstiečiai“ nori, kad tęstųsi derybos su šita frakcija, tai jie turi parūpinti kokį žmogų, gelbėjimosi ratą. Vienam žmogui gali būti pavesta ir pasakyta: „Gelbėk Tvarką ir teisingumą, nes priešingu atveju nesusidarys koalicija“, – teigė liberalas.

E. Gentvilo tikinimu, rasti trūkstamą narį „tvarkiečiai“ laiko turi iki ateinančio posėdžio, birželio 25 dienos, kada, priešingu atveju, būtų skelbiama apie frakcijos išregistravimą.

Kaip jau buvo skelbta, kiek anksčiau derybose dėl koalicijos formavimo partija Tvarka ir teisingumas yra pateikusi savo pasiūlymus, kaip būtų galima gerinti Vyriausybės programą.

Pagal „tvarkiečių“ 11 punktų sąrašą, kurį gavo LRT.lt, yra siūloma nustatyti 5 proc. PVM tarifą šviežiems maisto produktams, kurie pagaminti vietiniame žemės ūkyje. Taip pat yra siūloma, kad juridiniai asmenys PVM mokėtų tada, kai su juo atsiskaito klientas, o ne išrašius sąskaitą.

Partija Tvarka ir teisingumas taip pat siūlo didinti finansavimą neformaliam ugdymui bei kompensuoti per krizę sumažintas išmokas asmenims, dirbusiems pavojingomis sąlygomis, ir statutiniams darbuotojams.

Tvarka ir teisingumas siūlo ir ES sienos saugojimo stiprinimą. Atsižvelgiant į pasiūlymą, kiekviename poste turėtų būti rentgeno įrenginys.

Pelno mokesčio perskirstymo keitimas taip pat yra įrašytas „tvarkiečių“ pasiūlymų Vyriausybės programai sąraše. Siūloma, kad 75 proc. pelno mokesčio eitų į valstybės biudžetą, o 25 proc. – į savivaldybės biudžetą, energetinio efektyvumo didinimo priemonėms turėtų būti užtikrintas pakankamas finansavimas ir įsipareigota modernizuoti mažiausiai 2 000 daugiabučių namų kasmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nagi nagi,

 Nagi nagi,  portretas
Paziuresime kas tas teletabis bus?

bronius

bronius portretas
Jie visi vienodi — kremliašūdžiai. Vaidina tipo įvairius politikus.

O tai kaip norėtų liberalusis ?

O tai kaip norėtų liberalusis ?  portretas
Jam ,,gražesnė,, Darbo partija ? O ir Gabšys toooks savas tarp ,,kurlianskių ir masiulių ,, ))) Man kaip rinkėjui , nesinorėtų Darbo partijos valdančioje daugumoje , todėl geriau , jei ,,paskolintų ,, padorų žmogų . Panašu darbiečiai bando grūstis prie lovio ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių