R. Karbauskis: valdantieji rengiasi balsavimui dėl V. Pranckiečio atstatydinimo

Valdančioji koalicija rengiasi balsavimui dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu, teigia „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Valdančioji koalicija ruošiasi tokiam balsavimui. Mums turėtų pakakti balsų“, – trečiadienį Žinių radijui sakė jis.

Norint atleisti Seimo pirmininką reikia, kad už tokį sprendimą balsuotų ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

Nors valdantieji jau prieš kelis mėnesius yra surinkę būtinus Seimo narių parašus dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku, jie nutarimo projekto neregistruoja Seimo posėdžių sekretoriate , nes vis nuogąstaudavo, kad neužteks balsų atstatydinti parlamento pirmininką.

R. Karbauskis trečiadienį teigė, kad nėra prasmės laukti parlamentinio tyrimo dėl Seimo narės Irinos Rozovos ryšių su rusų diplomatais ir informaciją apie tai turėjusių politikų veiksmų įvertinimo.

Pasak jo, opozicija pareiškė, kad jie vis tiek nedalyvaus balsuojant dėl nepasitikėjimo parlamento vadovu.

Mums turėtų pakakti balsų.

Seime inicijuotas parlamentinis tyrimas dėl I. Rozovos nuslėptų ryšių su Rusijos diplomatais. Praėjusių metų sausį Seimo pirmininkas V. Pranckietis buvo gavęs Valstybės saugumo departamento (VSD) raštą apie parlamentarės ryšius ir jame rekomenduojama neišduoti politikei leidimo dirbti su įslaptinta informacija. V. Pranckietis tokio leidimo neišdavė ir raštą persiuntė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui. Dabar jis sulaukė kaltinimų nuslėpus informaciją.

Valdantieji „valstiečiai“ jau kurį laiką ragina V. Pranckietį trauktis iš pareigų, nes yra sutarę šį postą perleisti koalicijos partneriams Lietuvos socialdemokratų darbo partijai.

Parlamento vadovas pats atsistatydinti atsisako kaltindamas R. Karbauskį kerštavimu. V. Pranckietis rugsėjo pradžioje pasitraukė iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

REDAKCIJAI

REDAKCIJAI portretas
KAM SPAUSDINATE PASENUSIUS STRAIPSNIUS, KLAIDINATE SKAITYTOJUS???

tomas

tomas portretas
Karbauskis jaučia, kad detalus ir objektyvus Rozovos aplinkybių tyrimas gali privesti iki jo vykdomų veiksmų išaiškinimo, dar iki to stengiasi atkeršyti gerb. Pranckiečiui už nepaklusnumą. Atidėlioti gali būti ir per vėlu. Atskleidus tikras Karbauskio veikas, jam grėstų ne tik apkalta.

lietuvė

lietuvė portretas
Ar mes rinkome atstovus į seimą, kad dirbtų kaip turgaus bobikės? Gėda. Rūpinkitės Lietuva, bet neužsiiminėkite pletkais ir intrigomis. Darote gėdą visai Lietuvai, ar nesuprantate ? Jūs kaip TV šou.Meskit darbą seime ir leiskite dirbti protingiems,kol dar yra saujelė jaunimo ir tas greit išlakstys neapsikentęs...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių