R. Karbauskis: „valstiečiai“ šiandien yra G. Nausėdos atrama Seime

„Valstiečių“ frakcija Seime yra prezidento Gitano Nausėdos atrama Seime, teigia opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Šiandien Seime mes esame prezidento atrama“, – Žinių radijui penktadienį sakė jis.

R. Karbauskio teigimu, „valstiečių“ ir prezidento nuomonės daugeliu klausimų sutampa.

Kaip pavyzdį jis nurodė Partnerystės įstatymą, kuriam nepritarė beveik visi „valstiečių“ frakcijos nariai, o G. Nausėda trečiadienį patvirtino, jog nebūtų jo pasirašęs dėl beveik vienodo santuokos ir partnerystės apibrėžimo.

LVŽS Seime turi 32 atstovus. Tai didžiausia opozicinė frakcija.

Mes dalyvausime prezidento rinkimuose, mes turėsime savo kandidatą. Jei dabartiniam prezidentui prireiktų LVŽS pagalbos, mes tai svarstytume.

R. Karbauskis penktadienį taip pat pranešė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga per kitus prezidento rinkimus planuoja kelti savo kandidatą, tačiau svarstytų palaikyti ir dabartinį šalies vadovą, jei šiam apsisprendus dalyvauti rinkimuose prireiktų paramos.

„Mes dalyvausime prezidento rinkimuose, mes turėsime savo kandidatą. Jei dabartiniam prezidentui prireiktų LVŽS pagalbos, mes tai svarstytume“, – sakė R. Karbauskis.

G. Nausėda trečiadienį per metinę spaudos konferenciją teigė, kad klausimas dėl jo kandidatavimo į šalies vadovus antrajai kadencijai yra per ankstyvas, o apsisprendimui gali turėti įtakos ir sveikata, ir kiti planai.

Prezidento pareigas G. Nausėda eina nuo 2019 metų liepos 12 dienos, rinkimų antrajame ture įveikęs dabartinę premjerę Ingridą Šimonytę.

Poste jis pakeitė dvi kadencijas dirbusią Dalią Grybauskaitę.

Kiti prezidento rinkimai Lietuvoje vyks 2024 metų gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Atrama nekokia,nes vadas veidmainis...

Nežodžio žmogus

Nežodžio žmogus  portretas
Prieš rinkimus Krabauski kalbėjo-kas balsuoja už Nausėda tiemsnepakeliui su valstiečiais

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Prezidentui lazda būtų kur kas patikimesnė atrama nei Karbauskio "plūgo brolių" bendrija.
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių