R. Masiulis susitiko su streikuojančiais mokytojais: žada pagalbą

Laikinuoju švietimo ir mokslo ministru nuo kitos savaitės tapsiantis susisiekimo ministras Rokas Masiulis penktadienį susitiko su ministerijos patalpose daugiau nei savaitę esančiais pedagogais.

R. Masiulis streikuojantiems Andriui Navickui ir jo vadovaujamos profsąjungos mokytojams tvirtino keliantis sau tikslą deeskaluoti situaciją.

Ministras sakė, kad bus pasiekiamas ir žadėjo pasidalinti savo telefono numeriu.

„Matau, kad ir jūs esate normalūs žmonės, jūsų tikslas nėra čia kažką laužyti. Visi esame normalūs žmonės ir turime spręsti tą opią problemą“, – teigė R. Masiulis.

Matau, kad ir jūs esate normalūs žmonės, jūsų tikslas nėra čia kažką laužyti.

Vis dėlto jis tvirtino neturintis galimybių išspręsti problemų švietime, tačiau žadėjo padėti tarpininkavimu.

„Nenoriu žadėti to, ko negaliu padaryti, bet galime diskutuoti ir tarpininkausime tiems sprendimams, kiek galėsime“, – sakė ministras.

A. Navickas po susitikimo su R. Masiuliu BNS teigė besidžiaugiantis, kad laikinai Švietimo ir mokslo ministerijai vadovaus būtent jis.

„Jis – geras vadybininkas ir sugebės suvaldyti situaciją, sukurti planą, kaip čia išeiti iš tos krizės. Jis tikrai išklausė mokytojus, pamatė, kad problemų daug. Reikia laiko pagalvoti, pasitarti ir lauksime iš jo pasiūlymų, kaip čia toliau judėti“, – sakė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos lyderis.

R. Masiulis nuo pirmadienio dirbs laikinuoju švietimo ir mokslo ministru, kol į šias pareigas nebus paskirtas naujas ministras vietoje atleistos Jurgitos Petrauskienės.

A. Navicko profsąjungos streikai dėl rugsėjį įvesto etatinio apmokėjimo sistemos ir didesnių algų tęsiasi beveik keturias savaites.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anarchistas

Anarchistas portretas
Vyriausybė turėjo paskirt laikinu ministru kokį akušerį, nes tik jie gali įveikt šią mokytojų ir tapino krizę, kaip pavyzdys karo ministrai durnių laive. Taip sakau AŠ eilinis Durnių laivo irkluotojas.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Anonistas-durna,praskydusi Raseinių kaimo Magdė.

Anonimas

Anonimas portretas
Visiems negerai,o komentarai tai tokie nereikalingi ir užgaulingi,dėl plaukų,dėl veidų.O ne pokylyje dalyvauja,nėra normalių sąlygų.Labai užjaučiu tas mokytojas ir palaikau kokios jos bebūtų. Masiulis supranta,kad padėtis mokytojų yra prasta,kenčia jie,kenčia mokiniai jų tėvai.O tai sudarė vyriausybė,nes per tiek laiko nesugebėjo susitikti su mokytojais.Tai kažin kur išgaruoja iš mūsų surinkti pinigai.Visiems valdininkams pakankamai yra pinigų,o kitiems nėra.Tai tiesiog grynas apvogymas. Mokytojams linkiu ištvermės.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių