R. Žemaitaitis dar kartą bus paragintas atsiprašyti vyresnio amžiaus kolegų

Seimo Etikos ir procedūrų komisija, prieš mėnesį paraginusi Seimo narį Remigijų Žemaitaitį atsiprašyti vyresnio amžiaus kolegų, dar kartą bandys jam priminti apie šį neįvykdytą įpareigojimą.

Trečiadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisija paprašė jos pirmininką Antaną Matulą, kad jis iš Seimo tribūnos komisijos vardu kreiptųsi į R. Žemaitaitį ir paragintų kolegų atsiprašyti.

Į etikos sargus kreipęsis Seimo narys Vytautas Kamblevičius pranešė, kad iki šiol R. Žemaitaitis neatsiprašė jo ir kitų Seimo narių.

„Todėl prašau Etikos ir procedūrų komisijos įpareigoti R. Žemaitaitį atsiprašyti manęs ir kitų vyresnio amžiaus Seimo narių dėl garbę ir orumą žeminančių pasisakymų ir patirto įžeidimo“, – kreipimesi į etikos sargus rašo V. Kamblevičius.

Šių metų balandžio mėnesį etikos sargai nutarė, kad R. Žemaitaitis, pernai rudenį nepagarbiai kalbėjęs apie savo kolegas parlamentarus, pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintus pagarbos žmogui ir valstybei principus.

Todėl etikos sargai rekomendavo R. Žemaitaičiui korektiškiau reikšti mintis ir vengti pasisakymų, kurie gali būti suprantami kaip nepagarbūs, žeminantys ir žeidžiantys.

Taip pat buvo pasiūlyta R. Žemaitaičiui viešai atsiprašyti tiek Seimo nario V. Kamblevičiaus, tiek kitų kolegų, kuriuos savo pasisakymais įžeidė.

Į etikos sargų akiratį R. Žemaitaitis pateko dėl pernai rugsėjo mėnesį išsakytų savo minčių portale lrytas.lt.

„Šiandien ryte pusryčiavau su vaikais ir bent jau džiaugiausi, kad septintą nereikėjo važiuoti į darbą masažuoti mano buvusius kolegas pensininkus ir paruošti juos prieš darbotvarkę“, – taip į visų penkių bendražygių „tvarkiečių“ pasitraukimą ir naujos frakcijos sukūrimą sureagavo vienas mūšio lauke likęs R. Žemaitaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada šitas

Kada šitas portretas
vertelka išnyks iš akiračio?

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Gražuoliukas

nuomone

nuomone portretas
ZEMAITAITI varykite lauk is seimo tuos pensininkus jug dabar karantinas jie turi namie sedeti o ne seime ka jie gali nuveikti seime jei jiens jau 70
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių