Pereiti į pagrindinį turinį

R. Žemaitaitis įvardijo, iš kurių partijų perėmė balsus

Trečią vietą pirmajame Seimo rinkimų ture užėmusios partijos „Nemuno aušra“ lyderis Remigijus Žemaitaitis sako, kad balsavimo rezultatai viršijo lūkesčius.

„Aišku, viršijome (lūkesčius – BNS). Bet kokiu atveju aš manau, kad mes padarėme stebuklą, neįtikėtiną dalyką, daugeliui tų nuomonių formuotojų, influencerių, kurie sakė, kad kažkas čia yra baisiausia, Žemaitaitis yra Lietuvos baubas“, – per spaudos konferenciją Valdovų rūmuose Vilniuje pirmadienį sakė R. Žemaitaitis.

„O 15 proc. tai yra nuostabus rezultatas, vienas fantastiškiausių rezultatų mano kaip politiko karjeroje“, – pridūrė jis.

Remdamasis partijos atliktomis apklausomis, R. Žemaitaitis teigė, kad „Nemuno aušrai“ pavyko pritraukti naujų, anksčiau per rinkimus nebalsavusių žmonių balsų, Klaipėdoje perimti dalį Liberalų sąjūdžio balsų.

„Didžioji dalis skaičių, ką aš dabar matau, tai Liberalų sąjūdį Klaipėdoje pasiėmėme absoliučiai didelę daugumą, o kituose regionuose, aš manau, kad nauji rinkėjai atėjo“, – teigė R. Žemaitaitis.  

Aš nelabai tų skaičių suprantu centro-kairėje. Nebent jie kažkur turi kiškių kepurėje prisidėję. Jeigu V. Blinkevičiūtė turi daug kiškių prisidėjusi, tai aš norėčiau pamatyti tuos skaičius.

„Nemuno aušros“ lyderis teigė, kad antradienio vakarą partijos valdyba spręs, ką remti vienmandatėse apygardose per antrąjį Seimo rinkimų turą. 

„Ypatingai tuos žmones paremsiu, kurie Seime apkaltos metu, kai bandė susidoroti su manimi, pakankamai žmoniškai, kultūringai elgėsi ir nesivėlė į šituos procesus“, – teigė R. Žemaitaitis.

Konstituciniam Teismui pripažinus, kad dėl antisemitinių pareiškimų R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, politikui buvo pradėtas apkaltos procesas, bet jis nebaigtas, nes R. Žemaitaitis šių metų balandį pats atsisakė Seimo nario mandato.

„Nemuno aušros“ lyderis pakartojo, kad remiantis dabartiniais rezultatais, socialdemokratams, „valstiečiams“ ir demokratams trūksta balsų valdančiajai koalicijai sudaryti.

„Aš nelabai tų skaičių suprantu centro-kairėje. Nebent jie kažkur turi kiškių kepurėje prisidėję. Jeigu V. Blinkevičiūtė turi daug kiškių prisidėjusi, tai aš norėčiau pamatyti tuos skaičius“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

R. Žemaitaitis matytų save žemės ūkio ministro poste

„Nemuno aušros“ pirmininkas R. Žemaitaitis mano, kad jei po Seimo rinkimų jo partija taptų valdančiosios koalicijos dalimi, jis galėtų užimti žemės ūkio ministro postą. Anot jo, šis sektorius Lietuvoje buvo „nustekentas“, nors būtent jame yra daug potencialo inovacijoms ir technologinei pažangai.

„Aš jau sakęs, kad žemės ūkis man yra labai artimas, jog jis Lietuvoje per ketverius metus buvo nustekentas. Mes vietoje žemės ūkio ministro turėjome dar vieną aplinkos apsaugos ministrą. Žemės ūkis irgi yra ateitis ir nemažai technologijų ir inovacijų bus susietos su juo. Ir Lietuvoje mes turime unikalią šiam sektoriui galimybę“, – pirmadienį ELTA spaudos konferencijoje aiškino R. Žemaitaitis.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus balsus visose apylinkėse, pirmąkart rinkimuose dalyvavusi „Nemuno aušra“ užima trečią vietą. Partija gavo beveik 15 proc. rinkėjų balsų ir užsitikrino 14 vietų Seime. Dar vienas partijos kandidatas – R. Žemaitaitis – į parlamentą išrinktas pirmajame ture.

Vienmandatėse apygardose į antrąjį turą pateko 15 šios partijos atstovų.

Spaudos konferencija:

 

 

 

 

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų