R. Žemaitaitis: su V. Pranckiečiu dėl jo pasitraukimo iš posto buvo susitarta

  • Teksto dydis:

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis teigia, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis elgiasi neetiškai, nes, jo teigimu, su V. Pranckiečiu dėl jo pasitraukimo iš posto buvo susitarta prieš memorandumo dėl valdančiosios koalicijos pasirašymą.

Pasak R. Žemaitaičio, V. Pranckietis dėl politinės patirties stokos, ko gero, nesupranta įvykių.

„Jis natūraliai nesupranta, aš tą matau (...)“, – Lrytas laidoje „Ne spaudai“ ketvirtadienį sakė „tvarkiečių“ lyderis.

R. Žemaitaičio teigimu, jį stebina Seimo pirmininko nesitraukimas, nes, pasak jo, su V. Pranckiečiu buvo susitarta, kad jis turės pasitraukti dar prieš valdančiosios koalicijos formavimo pradžią.

„Buvo šnekėta, buvo sutarta (...). Aš dalyvavau tame pokalbyje ir buvo visiškai kitaip, ir man dėl to yra keista, kad žmogus nesilaiko susitarimo“, – sakė R. Žemaitaitis, pabrėžęs, kad V. Pranckiečio nuomonė pasikeitė per dvi valandas.

Pasak jo, jeigu nebūtų gauta Seimo pirmininko sutikimo, kad pastarasis turės pasitraukti iš posto, nebūtų įvykę tokie nesutarimai, dabar matomi „valstiečių“ gretose. R. Žemaitaičio nuomone, tokį V. Pranckiečio apsigalvojimą jis argumentuoja Seimo opozicijos narių įtaka Seimo pirmininkui.

„Manau, kad (V. Pranckiečio sprendimą likti poste. – ELTA) lėmė opozicinės partijos ir opozicinė dauguma, kuri būtent jį ir pakurstė“, – sakė R. Žemaitaitis.

„Jeigu V. Pranckietis yra sudėtinėje dalyje ir nori likti koalicijos partneriu, ir nori, kaip jis pats sako, valstybėje stabilumo, tai jis turi suprasti, kas yra memorandumas“, – sakė partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas, pridūręs, kad „valstiečių“ susitarimas, jog V. Pranckietis pasitrauktų iš posto pats, yra vidinis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) reikalas.

R. Žemaitaičiui antrino ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininko pavaduotoja Irena Šiaulienė.

„Neprarandu vilties, kad (V. Pranckietis. - ELTA) užaugs iki supratimo“, – sakė ji.

„Tvarkiečiai“, „socialdarbiečiai“ ir „valstiečiai“ pasirašė partijų memorandumą dėl koalicijos plėtimo, kuriame nurodoma, kad Seimo pirmininko postą siūlys Socialdemokratų darbo partija (LSDDP). LSDDP pirmininkas Gediminas Kirkilas patvirtino, kad partija siūlys būtent jo kandidatūrą. Pats Seimo pirmininkas V. Pranckietis atsistatydinti neketina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ada

Ada portretas
Visada gerbiau mokslo zmones,pRanckieti ,kaip profesoriu,taip pat ,bet kai jis nuejo pas Tapina ant pakylos ir sauke GEDA,suabejojau sio zmogaus ir padorumu,ir ismintim.O dabar pats ikale sau dar viena vini...

tomas

tomas portretas
Gandragalviai priėjo liepto galą: Karbauskis atsistatydina iš Seimo ir iš partijos pirmininko pareigų, valdžią perduoda Landsbergiui,Skvernelis parduoda namą Mazuroniui, liepos 12 atsistatydina iš premjero pareigų. Tai - Žodžio Žmonių pareiškimai, kuriais netikėti nevalia. Taip ir bus.

Algys

Algys  portretas
Meluoji,garbanotas zemaiti,Pranckietis kai dar tavo plaukai buvo tiesus,sake kad nesitrauks jai to nepanores seimas!
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių