Radviliškio mero rinkimus laimėjęs V. Simelis sieks suformuoti naują valdančiąją daugumą

Radviliškio rajono mero rinkimus laimėjęs Lietuvos žaliųjų partijos atstovas Vytautas Simelis sieks suformuoti naują valdančiąją daugumą.

Būsimasis meras sekmadienio vakarą suskaičiavus balsus BNS sakė tęsiantis „gerus pradėtus darbus“, bet sieks pasikeitimų taryboje. Valdančiąją koaliciją Radviliškyje šiuo metu sudaro konservatoriai su „valstiečiais“.

„Aš realiai žiūriu į situaciją, gerus pradėtus darbus reikia tęsti, nereiškia, kad dabar viskas bus kardinaliai keičiama, man asmeniškai pirmi darbai yra susitarimas, ieškojimas bendros komandos taryboje, nes meras yra vienas iš 25, sudaryti tvirtą rimtą tarybos daugumą“, – teigė V. Simelis.

„Reikalingi pokyčiai, tai, kas buvo iki šiol, manęs netenkino, ta vienpartinė sistema Radviliškyje tikrai įgriso visiems, aš manau, kad daugiau laisvės bus duoda visoms partijoms, judėjimams, manau, kad įnešiu daugiau demokratijos Radviliškio rajone“, – kalbėjo šiuo metu savivaldybės Paveldosaugos ir turizmo poskyrio vedėjo pareigas einantis V. Simelis.

Klausiamas, ką mato savo būsimais partneriais taryboje, jis sakė, kad „kol kas visus, galbūt mažiausiai konservatorius ir krikščionis“.

V. Simelis sekmadienį mero rinkimų antrajame ture surinko 59,24 proc. rinkėjų ir nugalėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovę, savivaldybės administracijos direktorę Jolantą Margaitienę, surinkusią 39,66 balsų.

Pirmajame ture pirmavo J. Margaitienė, surinkusi 30,66 proc. balsų, o V. Simelis buvo antras su 22,3 proc. rinkėjų balsų. Pirmajame ture prieš dvi savaites dėl mero posto iš viso varžėsi septyni kandidatai.

Laisva Radviliškio rajono mero vieta liko, kai meras konservatorius Antanas Čepononis pernai spalį buvo išrinktas Seimo nariu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To R

To R portretas
Nelabai matau skirtumo tarp kolukieciu kaimo kompaunuoliu ir pasalpiniu/patvoriniu. Tas pats valstietiskas darbininkiskas neissilavines meslas.

R

R portretas
Geriau jau busiu pasalpiniu ar patvoriniu,negu melynuoju tvaro komjaunuoliu ar kitokia atmata.

Konservatnikui :)))

Konservatnikui :))) portretas
Esi toks beviltiškas , kad be patyčių nesugebi net sakinio parašyti ? Matyt esi kovotojas už neapykantos kalbos įteisinimą ? Padugnės mentalitetas ? O kas kremliniai vis labiau prie šios seimo daugumos ryškėja - jums sausio 13 nėra verta paminėjimo , užtenka žvakučių ...Šlykštūs konservyno veidmainiai ...O žmonės ne kvailiai , pradeda suvokti . Fui...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių