Pereiti į pagrindinį turinį

Ragina suskubti registruotis balsuojančius užsienyje: prasidėjo paskutinė savaitė

2020-09-28 10:56

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ragina suskubti registruotis norinčius balsuoti užsienyje – maždaug pusėje atstovybių registracija jau baigėsi, o kitose prasidėjo paskutinė savaitė.

Š. Mažeikos / Fotobanko nuotr.

Kaip pranešė komisija, likus mažiau kaip dviem savaitėms iki Seimo rinkimų balsuoti užsienyje užsiregistravo beveik 36 tūkst. rinkėjų, o prašymus balsuoti dar priima 25 Lietuvos diplomatinės atstovybės ir konsulinės įstaigos iš 51-os, kurios vykdo balsavimą.

Pirmadienį iki vidurnakčio Lietuvos laiku dar galima užsiregistruoti balsuoti Austrijoje, JAV, Čikagoje, Nyderlanduose, Rusijoje, Švedijoje, Ženevoje, Ukrainoje, Gardine, antradienį – Danijoje, trečiadienį – Baltarusijoje, Estijoje, Graikijoje, Kaliningrade, Sovetske.

Ketvirtadienį iki vidurnakčio galima registracija Jungtinėje Karalystėje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Prancūzijoje, Suomijoje, Seinuose, penktadienį – Los Andžele, Niujorke, Lenkijoje. Šeštadienį iki vidurnakčio vyks registracija balsuoti Airijoje, sekmadienį – Vokietijoje.

Kaip pranešė VRK, didžioji dauguma, 93 proc., rinkėjų registruodamiesi balsuoti rinkimuose užsienyje pageidauja tai daryti paštu.

Keturiose Lietuvos diplomatinėse atstovybėse dėl koronaviruso pandemijos balsavimas Seimo rinkimuose vyks tik paštu: dėl judėjimo apribojimų ambasadoje Izraelyje ir Generaliniame konsulate San Paule, taip pat Generaliniame konsulate Los Andžele ir Generaliniame konsulate Niujorke JAV.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų