Pereiti į pagrindinį turinį

Referendumas dėl žemės gali būti rengiamas gegužės 25 dieną

2014-03-19 12:20
BNS inf.
V. Skaraičio / BFL nuotr.

Seimo Konstitucijos komisija pritarė grupės Seimo narių pasiūlymui, kad referendumas dėl žemės draudimo pardavimo užsieniečiams ir juridiniams asmenims būtų rengiamas gegužės 25 dieną.

Už tokį sprendimą trečiadienį balsavo 6 komisijos nariai, 4 susilaikė. Taip pat atkreiptas dėmesys, kad referendumo data turi būti skelbiama ne vėliau kaip po 3 mėnesių ir ne anksčiau kaip po 2 mėnesių nuo jo paskelbimo, ir skelbiama data turi atitikti šiuos reikalavimus, kaip pastebėjo Seimo kanceliarijos Teisės departamentas savo išvadoje.

Seimui pateiktame nutarimo projekte siūloma, kad referendumas dėl žemės pardavimo draudimo vyktų birželio 29-ąją. Referendumo iniciatoriai šią datą sako esant referendumo žlugdymu ir reikalauja, kad jis vyktų gegužės 25 dieną, kartu su Europos Parlamento rinkimais bei antruoju prezidento rinkimų turu, jei jis vyks.

Stodama į Europos Sąjunga Lietuva įsipareigojo nedrausti žemės pardavimo bendrijai priklausančių kitų valstybių piliečiams ir po pereinamojo laikotarpio nuo šių metų gegužės draudimas nustos galios. Tuo metu iniciatyvinė grupė surinko 300 tūkst. rinkėjų parašų ir siūlo rengti referendumą, kuriuo būtų siūloma į Konstituciją įrašyti draudimą parduoti žemę užsienio valstybių piliečiams ir juridiniams asmenims.

Taip pat referendumu būtų siūloma numatyti, kad referendumui surengti pakaktų nebe 300 tūkst., o 100 tūkst. parašų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų