Pereiti į pagrindinį turinį

Rinkėjai galės balsuoti namuose

2016-10-07 04:16
A. Ufarto / BFL nuotr.

Seimo rinkimuose prasideda balsavimas namuose. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas sako, kad šia teise gali pasinaudoti  tie žmonės, kurie dėl amžiaus ar sveikatos būklės negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę ir yra iš anksto  pateikę prašymą balsuoti namuose.

Penktadienį taip pat balsuojama specialiuose paštuose – ligoninėse, globos namuose, laisvės atėmimo vietose, taip pat balsuoja atliekantys karo tarnybą, esantys karinėse misijose užsienyje. Rūpimus klausimus rinkėjai gali išsiaiškinti trumpuoju telefonu 1855. Informacinė linija veikia nuo 8 iki 22 valandos.

Pažeidimų užfiksuota mažiau

VRK pirmininkas sako, kad per dvi išankstinio balsavimo dienas galimų pažeidimų užfiksuota daug mažiau negu prieš ketverius metus.  Z. Vaigausko teigimu,  įtartini atvejai tiriami.

Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ praneša, kad antrąją išankstinio balsavimo dieną, palyginti su pirmąja,  pranešimų apie galimus pažeidimus  gauta dvigubai daugiau –  iš viso 46 skundai. Dauguma iš jų – dėl  politinės reklamos ir agitacijos taisyklių pažeidimų, kai į asmeninius telefonus  siunčiama agitacija.

Šiomis dienomis vykstant balsavimui specialiuose paštuose, pranešta apie 6 socialinės globos ir gydymo įstaigas, kuriose rinkėjai patyrė spaudimą.

Per dvi  išankstinio balsavimo dienas savo valią pareiškė  per 76 tūkst. rinkėjų. Tai  gerokai daugiau negu praėjusių parlamento  rinkimų išankstiniame balsavime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų