Pereiti į pagrindinį turinį

Rinkimai į Europos Parlamentą: pasipylė skundai dėl galimų pažeidimų (papildyta)

Sekmadienį šalyje renkant Lietuvos atstovus į Europos Parlamentą (EP), rinkimus stebinti organizacija „Baltosios pirštinės“ sako iki vidurdienio gavusi 30 pranešimų apie galimus pažeidimus.

„Šiuo metu esame gavę 30 pranešimų. Bent trečdalis jų yra nepasitvirtinę, likusią dalį dar tiriame“, – Eltai nurodė „Baltųjų pirštinių“ biuro atstovas Tomas Kačiukevičius.

Organizacijos atstovo teigimu, beveik visi pranešimai apie pažeidimus yra susiję su politine reklama – tiek agitacijos draudimo laikotarpiu, tiek spausdinta reklama, taip pat reklama socialinėje medijoje.

„Šiuo atvejus dar tiriame, ir jeigu matysime, kad yra pakankamai rimtų atvejų, perduosime skundus VRK“, – pridūrė jis.

VRK gavo skundų

VRK sekmadienį vykstant Europos Parlamento rinkimams teigia gavusi apie 20 skundų dėl netinkamos politinės reklamos, tyrimų kol kas nėra pradėta.

„VRK yra gavusi apie 20 įvairių pranešimų dėl galimai netinkamo politinės reklamos skleidimo socialiniuose tinkluose ir išorinės politinės reklamos, kuri, rinkėjų nuomone, yra arčiau nei 50 metrų nuo rinkimų apylinkės“,  – BNS informavo VRK atstovė Indrė Ramanavičienė.

Pasak jos, komisija kol kas nėra pradėjusi tyrimų dėl šių atvejų ir aiškinasi situaciją.

Policija anksčiau taip pat skelbė gavusi kelis pranešimus dėl neleistinos agitacijos bei taip pat tiria gautą informaciją.

Rinkimų agitacija draudžiama nuo sekmadienio vidurnakčio iki rinkimų pabaigos. Balsavimas EP rinkimuose sekmadienį vyksta nuo 7 ryto iki 20 vakaro.

ELTA primena, kad sekmadienį penktą kartą šalyje rengiamuose EP rinkimuose rinkėjai kviečiami balsuoti 1895-iose rinkimų apylinkėse nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Lietuvos atstovai į EP renkami iš 14 politinių partijų ir vienos koalicijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų