R.Karbauskis skelbia, kad jo įmonės nutraukia ryšius su Rusijos verslu

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis bei „Agrokoncerno“ įmonių grupės savininkas Ramūnas Karbauskis skelbia atsisakantis savo valdomos įmonių grupės naujų sandorių su Rusijos verslu dėl šios šalies agresijos prieš Ukrainą.

Apie tai R. Karbauskis pranešė šeštadienį savo feisbuko paskyroje, sakydamas, kad tai, kas vyksta šiomis dienomis Ukrainoje yra „niekaip nepateisinama“.

„Šiandien noriu pranešti, jog visas su manimi siejamas verslas nevykdys ir neplanuoja naujų sandorių su šalies agresorės verslu. Kitos savaitės pradžioje Agrokoncerno įmonių grupė tai praneš oficialiai. Šį žingsnį žengiame, nes esame atsakingas Lietuvos verslas ir mums ne tas pats, kas vyksta su mūsų bičiule Ukraina“, – teigė politikas ir opozicinių „valstiečių“ lyderis.

Jis pabrėžė, kad „Putino Rusija vykdo nusikaltimus prieš taikius žmones, kėsinasi į demokratišką valstybę“, tad būtina „principingai žengti žingsnius, konkrečiais veiksmais išreiškiant nepritarimą Putino vykdomai agresijai prieš taikius žmones“.

„Rusijos žiaurumo ir ciniškumo okupuojant Ukrainą, žudant nekaltus žmones akivaizdoje, bendradarbiavimas su Putino Rusijos įmonėmis vykti nebegali“,  – pridūrė jis.

Putino Rusija vykdo nusikaltimus prieš taikius žmones, kėsinasi į demokratišką valstybę.

R. Karbauskio teigimu planuojant verslo plėtrą, „Agrokoncerno“ grupė siekia prisidėti prie Lietuvos ir Europos Sąjungos tikslo mažinti energetinę ir kitokią priklausomybę nuo Rusijos.

150–200 tūkst. karių prie Ukrainos pastaraisiais mėnesiais sutelkusi Rusija ketvirtadienį įsiveržė į Ukrainą, pradėdama plačią karinę operaciją visoje šalyje, vykdydama oro, žemės antpuolius, taip pat ir sostinėje Kijeve.


Šiame straipsnyje: Ramūnas Karbauskiskaras Ukrainojeverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių