Pereiti į pagrindinį turinį

R. Paksas: Europos Parlamento pirmininkas norėtų, kad Lietuva būtų pelnytai įvertinta

2013-09-12 12:15
DMN inf.

Europos Parlamento pirmininkas Martinas Shulzas Strasbūre trečiadienį vakare priėmė Lietuvos atstovus Rolandą Paksą bei Juozą Imbrasą. Europarlamentarai neformaliai kalbėjosi apie Lietuvą, jos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai aspektus bei aptarė politikos aktualijas. Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Prezidentas R.Paksas įteikė aukščiausios Europos  valstybių atstovybės vadovui oficialų patvirtinimą apie didžiausios ES vėliavos, sukurtos Lietuvoje rekordą bei padovanojo šios unikalios kompozicijos nuotrauką.

“Politika – tai ne vien posėdžiai, įstatymų ar direktyvų svarstymas. Tai visų pirma, atviras bendravimas, įsiklausant į žmonių rūpesčius ir viltis, noras pajausti jų gyvenimą. Pastarajį pusmetį visa Lietuva - mūsų partija taip pat, pulsuoja Europos Sąjungos ritmu ir aš norėjau, kad Europos Parlamento vadovas tai pamatytų,” - įteikdamas dovaną M.Shulzui sakė R.Paksas.

Pasak M.Shulzo, Lietuva nepelnytai yra neįvertinta, kaip pavyzdžiui Estija. Todėl pirmininkavimas ES yra puiki proga Lietuvai atsiskleisti ir šią spragą užpildyti.

„Dar kartą turėjome progą įsitikinti, jog Europos Parlamento pirmininkas gerai pažįsta mūsų šalį, žino jos istoriją, kultūrą ir laiko Lietuvą gera Vokietijos kaimyne Europoje,“ – po susitikimo Strasbūre sakė J.Imbrasas.  

Rekordinio dydžio - 1650 kvadratinių metrų „gyva“ - Europos Sąjungos vėliavos kompozicija iš daugiau nei tūkstančio mėlynų ir geltonų skėčių, kurios nuotrauka įteikta M.Shulzui, buvo sukurta šių metų rugpjūčio 10 dieną partijos Tvarka ir teisingumas sąskrydyje prie Lūksto ežero Varnių regioniniame parke Žemaitijoje. Agentūros “Factum” ši kompoziciją yra oficialiai pripažinta kaip Lietuvos rekordas – didžiausia iš skėčių sukurta kompozicija. Partija Tvarka ir teisingumas pateikė paraišką ir Guinesso rekordų knygos sudarytojams dėl Lietuvoje sukurtos ES vėliavos kompozicijos kaip pasaulio rekordo registravimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų